Синът й направи невероятното: той успя да върне майка си

...
Синът й направи невероятното: той успя да върне майка си
Коментари Харесай

Жена с деменция на 83 години си възвръща изгубената памет и синът й помогна!

Синът й направи невероятното: той съумя да върне майка си към пълностоен живот!

Силвия Хатцер от Престуич, Манчестър, страда от деменция. Тя даже не можеше да познае личното си дете. Тя не можеше да остане без контрол и грижи даже за доста малко време, по тази причина беше взето решение – да я настанят в болница.

Съпругът на Силвия умря от сърдечен удар преди 22 години. А синът й Марк Хатцер не желал да загуби майка си, единствения непосредствен човек, по тази причина решил да се опита да й помогне.

Марк сподели: „ Откакто починаха татко ми и брат ми, фамилията ни стана доста малко. Винаги сме били доста сплотено семейство и в този момент сме останали единствено аз и майка ми. Почувствах се извънредно, когато тя към този момент не ме позна.

Мама и аз имахме доста доверчиви връзки и постоянно ходехме дружно. И внезапно тя към този момент не ме помни. Бях обезверен и в никакъв случай през живота си не се усещах толкоз самичък. Нямах друго семейство, към което да се обърна за помощ и поддръжка. “

Марк не разрешил на Силвия да приема предписаните медикаменти за това заболяване, тъй като били доста мощни, че положението й се влошило и тя изгубила способността да демонстрира всевъзможни страсти.

В резултат на това той основава специфична диета, с цел да помогне на майка си да се бори с деменцията. Когато Марк стартира да изследва информация за деменцията, той открива, че деменцията е по-рядко срещана в средиземноморските страни.

Той знаеше, че има причина за това, по тази причина стартира да дава на майка си същата храна, която хората в средиземноморските страни нормално ядат. Включва боровинки, ягоди, бразилски орехи, орехи. Плюс броколи, зеле, спанак, слънчогледови семки, зелен чай, овес и сладки картофи.

Той също по този начин й предложи когнитивни извършения, в това число пъзели и кръстословици. В рамките на един месец тя постепенно стартира да си възстановява паметта.

Марк: „ Забелязахме първите резултати едвам след няколко месеца. Тя стартира да си спомня неща като рождени дни, имена, събития… Тя още веднъж оживя, по-весела и по-общителна. “

„ Хората се обезсърчават, когато са диагностицирани. Те считат, че животът е приключил. Възстановяването на здравето ви би трябвало да бъде вашата цел. “

Обществото на Алцхаймер има блога на Марк за положението на Силвия на своя уеб страница.

„ Направих го за майка си, само че в случай че може да е от изгода и на други хора, тогава ще бъда доста благополучен “, сподели Марк.

Марк и майка му бяха поканени на годишното лятно празненство на кралица Елизабет. Като самопризнание за достиженията на Силвия и евентуално революционния пробив на Марк. Това изобретение оказва помощ на други фамилии с обичан човек с деменция!

Изглежда необикновено и нереално, само че в действителност е по този начин!

Споделете тази история със фамилията и приятелите си! Толкова е хубаво да знаем, че можем да победим заболяванията дружно!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР