Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да

...
Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да
Коментари Харесай

Апелативният съд върна в ареста Вълчо Арабаджиев

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да бъде върнат назад в ареста, реши Апелативният спецсъд, отменяйки по-рано наложената му 20 000 лв. гаранция.

Апелативните съдии Даниела Росенова, Димчо Георгиев и Веселина Вълева нарекоха решението на първия съд за свободата на Вълчо " незаконосъобразно и голословно ". В него личали съществени неточности от правно естество.

Апелативният съд откри доказателства против Арабаджиев за обвиняването му в пране на пари.

Според прокуратурата той е държал 5,4 милиона лв. в три банкови касети в трезор.

Както обвиняването, по този начин и съдът одобри, че произходът на тези пари е неуточнен и най-вероятно са от укрити налози на компанията " Виктория Груп корпорейшън " на семейството Арабаджиеви.

" Не е съществено да се одобри, че Вълчо Арабаджиев не е бил осведомен каква е активността на многото на брой компании на родителите му ", сподели арбитър Росенова, визирайки доказателства, че Ветко и Маринела Арабаджиеви са част от незаконна група за източване на Данък добавена стойност от хазната.

За магистратите делото е със комплицирана фактическа конюнктура и с цел да не попречи Арабаджиев-младши за изясняването й, те решиха, че той би трябвало да бъде арестуван. Аргументираха се и с публичния интерес на закононарушението.

Задържани с Арабаджиев са и двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Според съда има доказателства, че те са взели участие в незаконна група за укриване на налози.

Тримата бяха арестувани в правосъдната зала. Най-тежко новината одобри сестрата на Вълчо Арабаджиев - Александра, която го прегръщаше, ронейки сълзи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР