Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо Арабаджиев - беше освободен

...
Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо Арабаджиев - беше освободен
Коментари Харесай

Съдът освободи Вълчо Арабаджиев срещу 20 хил. лева

Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо Арабаджиев - беше освободен от 72-часовия арест против 20 хиляди лв. гаранция три дни, откакто обиски извадиха 10 млн. лв. в брой от от куфари, кутии и сейфове в офиси на татко му в хотелите " Маринела " в София и " Марица " в Пловдив.
 Ветко Арабаджиев ще настанява ръководителите на делегациите за председателството  Ветко Арабаджиев изкорени вишните пред Японския хотел, желал палми
При акциите бяха арестувани 10 души, стартира следствие за данъчни закононарушения и пране на пари.

Родителите на Вълчо - Ветко и Маринела Арабаджиеви - се търсят с алена бюлетина.

20 хиляди е гаранцията, против която са пуснати и Румелия Кирилова и Елена Караянчева, арестувани също за 72 ч. при акцията в петък.

Според профилирания углавен съд няма заплаха тримата да се укрият и да извършат ново закононарушение. Вълчо Арабаджиев живял отвън България и можело да се допусне, че не може да знае какъв е произходът на парите на родителите му

Съдът се стимулира, че през по-голямата част от живота си Вълчо Арабаджиев е живял отвън България и може да се допусне, че не може да знае какъв в произходът на парите на родителите му , които той е държал в банкови касети - това бе претекстът на съда за решението, написа bTV.

Съдът одобри също, че през последните години Ветко и Маринела Арабаджиеви са внасяли налози, надвишаващи в пъти конфискуваната при акцията сума .

Адвокатът на Арабаджиев-син Илиян Василев твърди, че няма осъществено закононарушение и откакто има искане за задържане, съдът би трябвало да направи обосновано съмнение за виновност.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов се съгласи, че съгласно съда няма предпоставки за непрекъсната мярка за задържане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР