Синът на пребития до смърт на 30 март м. г.

...
Синът на пребития до смърт на 30 март м. г.
Коментари Харесай

640 000 лева искат децата на убит пастир

Синът на пребития до гибел на 30 март м. година овчар от Козаново Георги Михайлов - Илиян, изиска обезщетение от 200 000 лева за загубата. Убитият мъж има и две малолетни дъщери от друга жена, на които беше назначен необикновен представител, тъй като майката е в чужбина. Защитата на тези две деца настоя за отплата от по 220 000 лева Гражданските искове бяха импортирани на разпоредителното съвещание по делото, обвиняем по което е фермерът от Козаново Ивелин Андонов.

Според прокуратурата той пребил пастира, тъй като изгубил 2 овце. Обвинението е за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, и най-тежкото наказване, което Андонов може да получи, е пожизнен затвор без подмяна. Фермерът не се признава за отговорен и делото ще върви по общия ред, като първото съвещание всъщност е планувано за 13 март.

Според написаното в обвинителния акт, откакто се вбесил поради изгубените овце, Андонов набил грубо Михайлов, оставил го във фермата и се прибрал в Пловдив. Пастирът живял още два дни и е умрял на 1 април 2017-а, като в същото време едвам е дишал, а защото не можел да мръдне, плътта на тила му почнала да загнива от лежането.

Андонов е на независимост против парична гаранция от 5000 лева Още когато се решаваше въпросът за мярката му за неотклонение, обвинителят от Апелативна прокуратура Ясенка Шигарминова разгласи, че Андонов е третирал наемника си като крепостник и не го е пуснал да остане на почерпката след погребението на майка му. „ Във всяко село има един деребей, който го държи в послушание, и в Козаново това е Андонов ”, съобщи тогава тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР