Синът на първата дама Десислава Радева от брака ѝ с

...
Синът на първата дама Десислава Радева от брака ѝ с
Коментари Харесай

Синът на Ген. Деси проговори: Вторият ми баща Румен Радев винаги е до мен

Синът на първата дама Десислава Радева от брака ѝ с депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски – Страхил, за първи път проговори обществено, само че не пред български медии, а за студентския вестник на университета „ Маунт Мърси “ в щата Айова в Америка, където през това лято се дипломира.

Няколко месеца преди да вземе кетап за бакалавър по бизнес администрация, наследникът на Ген. Деси е интервюиран за университетския вестник, а публикацията, която излиза за него, е със заглавие „ Студент волейболист 3-ти курс се оправя с фамилната популярност “. В материала се споделя по какъв начин преди да дойде в Щатите през 2016 година, Свиленски е живял от самото начало в своята родна страна – България, където негов доведен татко е актуалният президент Румен Радев, с който имат добра връзка.

„ Имаме другарски връзки с него. Обичаме да се разхождаме дружно и той постоянно е до мен “, споделя Страхил за своя пастрок. „ Той има повече от другарска роля в живота ми, само че по този начин ми харесва, тъй като с него е елементарно да се приказва и постоянно мога да му желая съвет “, добавя доведеният наследник на Румен Радев.

В публикацията се споделя, че Свиленски е живял три години дружно с Радев, преди да замине за Америка през 2016-а. Според изказванията му Радев е споделял един покрив с него и майка му Десислава от 2013 година В същото време обаче президентът към момента е бил законно женен за първата си брачна половинка и майка на двете му деца – Гинка, с която се развеждат публично на 20 януари 2014 година

Страхил продължава описа си, като признава, че е опитал да резервира политическата позиция на втория си татко в загадка, а една от аргументите, заради която му харесал животът в Америка, била, че можел да избяга от цялото внимание, което вървяло ръка за ръка с поста на Радев.

„ Не мисля, че това, че моят втори татко е президент, ме дефинира като човек. Предпочитам хората да съдят за мен по моите достижения и провали. Нямам никакви заслуги за това, което е направил той “, добавя синът на първата дама, който стана състезател на годината в своя ВУЗ през предходната година. Той разкрива, че е получил спортна стипендия, с цел да играе волейбол в университетския отбор на „ Маунт Мърси “, когато приключил Испанската гимназия в столицата, и споделя някои от бъдещите си проекти. „ Искам да запиша магистратура в Европа, да поиграя още 2-3 години там и да стартира професионалната си кариера “, споделя Страхил, който още от осмокласник дава поръчки за волейболния си гений, а преди да стане студент, е една от звездите на „ Левски “.

„ Хобитата ми включват гледане на спортни стратегии, играене на видеоигри и излизания с другари и съотборници “, сбит е Свиленски, когато го питат по какъв начин прекарва свободното си време. Той споделя, че е удовлетворен, че е срещнал много забавни хора в университета и е съумял да завърже интернационални другарства. „ Няма нищо особено около мен. Опитвам се да бъда напълно естествен човек “, приключва откровенията си Страхил.

Прави усещане, че в целия материал, отдаден на него, няма нито ред за биологичния му татко – депутата Георги Свиленски. Името на майка му Десислава също отсъства. При последното си прибиране у нас обаче Страхил бе засечен точно със своя роден баща в огромен столичен мол, където двамата обменяха пари в обмен бюро. Въпреки упованията някогашните съпрузи Георги и Десислава да се съберат дружно по случай формалната гала за връчването на дипломата на сина им в Щатите събитието не се състоя поради пандемията от ковид и бе извършено онлайн. Не е ясно обаче дали и къде е кандидатствал Страхил, с цел да продължи образованието си с магистърска степен.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР