Синът на музикалната легенда Емил Димитров - Емил Димитров-младши заведе

...
Синът на музикалната легенда Емил Димитров - Емил Димитров-младши заведе
Коментари Харесай

Емил Димитров-син съди Фараона заради чалга варианта на Моя страна

Синът на музикалната легенда Емил Димитров - Емил Димитров-младши заведе дело против рапъра от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона, който извършва песента " Моя страна, моя България " в чалга вид под названието " Моя страна, моя Германия ". Синът на артиста е завел иск за общо 20 000 лв., в това число и за авторски права.

Наскоро Фараона се ожали, че се опасява да не остане с трите си деца и половинката си на улицата поради голямата за приходите му сума, която ще би трябвало да изплати на наследника на легендата, в случай че Емил Димитров-син завоюва делото в съда.

" Моя страна “, по-известна като „ Моя страна, моя България “, e ария от 1970 година на българския поп артист Емил Димитров. Тя е отдадена на неговия наследник – Емил Димитров-младши. Обявена е за „ Песен на столетието в България “ и „ всекидневен химн на България “.

Музиката е на Емил Димитров, текстът е написан от Васил Андреев, аранжиментът е на Митко Щерев. Първоначално песента излиза във Франция под името „ Моника “ – с френски текст и няколко години е шлагер там. Впоследствие „ Моя страна “ е била неразрешена, тъй като в нея цензурата открива „ буржоазно въздействие и подмятания за емигрантство “. 



Легендарният Емил Димитров дружно със сина си, който носи неговото име

Кристофър Галовски е финалист от " Гласът на България ". Той нашумя поради негова чалга версия на шлагера на Емил Димитров " Моя страна ". Колеги на естрадната легенда скочиха против Фараона поради гаврата му съгласно тях с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-младши побърза да съобщи в медиите, че ще съди младия реализатор за погазването на наследствените му авторски права върху фамозното парче.



Рапърът от Кнежа обаче твърди, че частна експертиза, поръчана от него, потвърждава, че е почтен. " Хората, изготвили експертизата, а те са потвърдени експерти в своята област, са открили, че моята ария " Моя Германия " е в размер 9/8. Това е класическо хоро, професионално национално осъществяване, написа го във всеки учебник по доктрина на музиката. А на Емил Димитров жанрът е блус, балада. Моето парче е бихармонично, а тяхното - естествен мажор ", разяснява Фараона. " Затова няма по какъв начин във връзка с музиката да завоюват против мен в съда ", уверен е чалга изпълнителят.

Lupa.bg напомня и двете песни - тази на Емил Димитров - " Моя страна, моя България " и чалга осъществяването на Кристофър Галовски - " Моя страна, моя Германия " и оставя на читателите си да преценяват дали песента на Фараона имитира тази на естрадната легенда:



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР