Синът на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, се кандидатира

...
Синът на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, се кандидатира
Коментари Харесай

Синът на Кадафи Сейф ал Ислам се кандидатира за президент на Либия |

Синът на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, се кандидатира за президент на Либия. Изборите са планувани за 24 декември. 

е внесъл документите за кандидатурата си в офиса на Висшата изборна комисия в град Себха в Южна Либия, оповестяват локални малките екрани, представени от Българска телеграфна агенция. За провеждането на изборите либийският Народното събрание одобри закони, само че Държавният съвет на страната ги дефинира в прорез със съглашението за излизане от политическата рецесия, контрактувано между противопоставящите се фракции в страната. В закона за президентските избори Държавният съвет не хареса наредбата, даваща право на военни също да се кандидатират, което проправя пътя за фелдмаршал Халифа Хафтар, считан за мощния човек на либийския изток.

Кандидатурата на може да разсъни у някои либийци носталгия по ерата преди 2011 година, когато подкрепян от НАТО протест смъкна Муамар Кадафи от власт, след което последва десетилетие на безпорядък и принуждение в страната, отбелязва Ройтерс.

Сейф ал Ислам и други фигури от остарелия режим обаче са били токова дълго време отвън властта, че може да се окаже мъчно да активизират нужната им поддръжка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР