Синът на ликвидирания основател на "Ал Кайда" Осама бин Ладен

...
Синът на ликвидирания основател на "Ал Кайда" Осама бин Ладен
Коментари Харесай

Синът на Осама бин Ладен бил убит при въздушен удар

Синът на ликвидирания създател на "Ал Кайда " Осама бин Ладен - Хамза - е бил погубен при въздушен удар, оповестяват американски медии без да показват време и място. Пентагонът отхвърли коментар. През февруари Вашингтон разгласи премия от един милион $ за информация, която би помогнала за залавянето на Хамза бин Ладен.

Хамза бин Ладен, считан за евентуален правоприемник на татко си отпред на терористичната мрежа, е бил погубен при военна интервенция през последните две години, настояват американски медии като се базират на разследващи данни.

Пред публицисти президентът Тръмп и съветникът по националната сигурност Джон Болтън отхвърлиха коментар. Смята се, че Хамза е на към 30, роден е в Джеда, Саудитска Арабия. Прекарал е години с майка си в Иран и има данни, че е живял на границата сред Афганистан и Пакистан.

Според Вашингтон е женен за дъщерята на Абу Мухамад ал Масри, забъркан в атентатите от 1998-ма против американските посолства в Танзания и Кения. През последните години "Ал Кайда " разгласява 11 аудиопослания, в които бин Ладен - наследник зове към възмездие за ликвидирането на татко му през 2011 в Пакистан и предизвиква джихада в Сирия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР