Синът на легендарния актьор Андрей Чапразов – Михаил, е държан

...
Синът на легендарния актьор Андрей Чапразов – Михаил, е държан
Коментари Харесай

Синът на легендарния актьор Андрей Чапразов бит и измъчван в Китай

Синът на именития артист Андрей Чапразов – Михаил, е държан в плен в фамилията на китайската си брачна половинка, малтретиран и обичай и не може да се завърне в България. За драмата му описа преди дни във фейсбук известната писателка и сценаристка Милена Фучеджиева и помоли за незабавна помощ от името на Михаил. Тя изясни, че той се свързал с нея посредством фейсбук и я помолил за подпомагане, с цел да бъде освободен от плен и да получи опция да се завърне в родината си.
Михаил Чапразов е преподавател, женен е за китайка, има две деца и от дълги години работи в Китай. Неговият татко Андрей Чапразов бе един от най-талантливите български артисти и звезда на Народния спектакъл с голям брой емблематични функции в театъра и в киното.

Ето какво написа Фучеджиева за драмата на Михаил предишния петък:
„ Приятели и врагове във фейсбук, сблъсках се със чудноват и драматичен проблем, който може би може да бъде позволен с групова помощ, по тази причина се обръщам към всички. Моят прочут Михаил Чапразов, наследник на огромния артист от Народния спектакъл Андрей Чапразов, ми написа трагични известия от Китай. Срещала съм го един път дружно с жена му и детето му. Сега май към този момент има две деца. Симпатичен, леко чудноват човек. Беше доста горделив със фамилията си, очевидно обичаше брачната половинка си и детето си. После от фейса научих, че е отпътувал с нея за Китай. Вчера Михаил се свърза с мен по Месинджър с молба за помощ. Намира се в Китай, в планинска провинция, не знае китайски и е заключен в дома на родителите на брачната половинка си. Твърди, че го бият и унижават всекидневно, в това число и брачната половинка му, която желае да го вкара в психиатрия. На ръба на силите си е, живее в смут от идващия пердах, заключен, не знае езика, всички средства е предал на брачната половинка си, която го бие също, има платен самолетен билет за България, само че тя не го пуска, тъй като трябвало нещо да се доплаща, а и той не знае по какъв начин да стигне до какъвто и да било превоз. Ситауцията му е, меко казано, ужасяваща. Посолството изрично е отказало да се намеси, защото става дума за персонални връзки. Въпросът ми тук е има ли филантропични организации, които работят с сходни проблеми в Китай? Страшното е, че той се опасява от брачната половинка си в случай че тя разбере за връзката му с хора от България. Абсолютно не знам по какъв начин да му оказа помощ, а индивидът е в обезверена, застрашаваща живота му обстановка. Знам, че е писал и на други тук, само че до момента никой не е изискал тук да създадем един брейнсторминг и да забележим по какъв начин можем да помогнем на сънародника ни. Баща му беше превъзходен, хубав мъж, който дълги години игра на сцената на Народния спектакъл. Михаил очевидно няма достъп до фейсбук, тъй че тук можем свободно да обсъдим дали въобще нещо може да се направи за него, в случай че това е някаква кошмарна битова обстановка в комунистически Китай. Мисля, че само филантропична организация би могла да се опита да му помогне. Той ми изпрати адрес на британски, сподели, че жена му ще го убие в случай че разбере. Проблемът е, че не знам до каква степен този адрес прави работа... Най-лесното е да съберем пари, само че какво да вършим с тези пари?! Помощ! От името на Михаил Чапразов. Сам-самичък българин във враждебна, насилствена среда. Сърцето ми се къса “.

Историята обаче се оказва по-сложна. Фучеджиева съумява да се свърже с българското консулство в Пекин, откъдето дават отговор, че са осведомени със случая на Михаил, поддържат непрестанен контакт с него. През предишния ноември даже му обезпечават билет до България, а той отхвърля да се прибере в родината под предлог, че връзките със брачната половинка му са се нормализирали и той желае да остане в Китай.

По-късно под обявата на писателката се включиха с мнения и други хора, които към този момент са осведомени със случая на Михаил. Жена, на име Натали Теодор, живееща в Испания, изясни, че синът на Чапразов от дълго време представял тази история пред разнообразни свои познати. „ Простете, може би е време да се намеся! Тези „ диалози “, които водите с Мишо, аз ги имам към този момент 5 година с него, откогато се върна в Китай! Намерихме и посолството, взехме решение да отиде в манастир тук, мислихме да отиде в някое село…Търсих разновидности – хиляди! Искам Бг, не желая Бг… Изпратиха му се за пари за самолетен билет! Просто той не е добре от дребен. Израснал е пред очите ми – бяхме съседи с Мария и Андрей Чапразови. Мария беше моя близка другарка! В последно време е нетърпим с „ офанзивите “ си – зле е, бият го и т. н. Ако не се неистина, „ пострада “ и брачната половинка на Руси Чанев… и доста други. От мен се искаше да отида в Китай и да го доведа в Испания. Това трябваше да споделя с вас. Във връзка с тази обява ми се обаждат… В същото време се веселя, че има хора като вас, които са подготвени да вдигнат два континента, с цел да оказват помощ. Поздравявам Ви! А другояче някои сме минали този път няколко пъти… Бъдете здрава! “, написа Натали.

Михаил Чапразов е единственият наследник на великия артист Андрей Чапразов. Той живее от няколко години в Китай – провинция Шандонг, в град Циндао и работи като детски преподавател. Женен е за китайка и има две деца – 8-годишния Андрей, който носи името на дядо си, и Мария, на 2 години. Не е ясно какви са тъкмо връзките със брачната половинка му и дали в действителност е малтретиран от нея и роднините ѝ, или Михаил има психологични проблеми.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР