Синът на известния от близкото минало футболист Димитър Якимов, който

...
Синът на известния от близкото минало футболист Димитър Якимов, който
Коментари Харесай

Синът на Якимов е мъртъв, органите му били стопени, майката в шок

 Синът на известния от близкото минало футболист Димитър Якимов, който носи и неговото име, умря в сряда на обед в болница в Айова. 42-годишният Димитър Якимов е умрял вследствие на сърдечен проблем, само че фамилията му подозира лекарска неточност.

На Коледа той отишъл до незабавното поделение, откакто мъчно си поемал въздух, ракзаза пред bgvoice майка му Антоанета Пенева. Той бил признат в болница Mercy в Дебюк, Айова където фамилията живее.

" Когато го оставихме, той ходеше, говореше. На идната заран, когато отидох да го видя, синът ми беше оплетен с тръби и в кома “, споделя опечалената майка. Няколко дни по-късно доктор, който и преди е лекувал Димитър, се върнал от пътешестване и когато видял положението на мъжа, незабавно наредил да бъде трансфериран в болничното заведение в по-големия град Айова сити.

Там лекарите споделят, че органите на Димитър били " стопени “ и в сряда вземат решение да изключат животоподдържащите системи. Десетина минути по-късно той умрял.

Майката и доведеният татко на Димитър обаче са уверени, че гибелта е вследствие на лекарска неточност и по тази причина са поръчали аутопсия и наели юрист.

Близки на фамилията са отворили дарителска сметка в уеб страницата gofundme, в която се набират средства за погребението и болничните сметки на Димитър. Семейството живее от над 15 години в Съединени американски щати – в началото в региона на Чикаго, а по-късно се местят в Дебюк, Айова – малко градче на границата с Илинойс.

Г-жа Пенева споделя, че от години бащата не поддържа връзка със сина си. За него се грижи вторият й брачен партньор Янко Пенев.

А биологичният татко Димитър Николов Якимов – Митата е прочут някогашен български футболист, нападател. Христо Стоичков го сочи като огромно ентусиазъм в неговото детство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР