Синът на Енцо Ферари – Пиеро, който е вицепрезидент на

...
Синът на Енцо Ферари – Пиеро, който е вицепрезидент на
Коментари Харесай

Пиеро Ферари официално подкрепи Васьор

Синът на Енцо Ферари – Пиеро, който е вицепрезидент на компанията, съумя да разбуни духовете с изявлението си пред списание Autosprint, в което отличи Макс Верстапен пред Шарл Леклер. Сега пристигна ред и на мнението му по отношение на новия началник на Скудерията Фредерик Васьор.

„ За да реализира резултатите, които желае, Васьор има потребност от време – акцентира Пиеро Ферари. – Васьор е доста добре осведомен с автомобилния спорт, работи от доста време във Формула 1 и е заслужил нашето доверие. Ние би трябвало да продължим да укрепваме отбора ни във Формула 1 и по тази причина ни трябват разнообразни хора с опит. В предишното сме реализирали високи резултати, когато реформирахме отбора и поканихме експерти от другите тимове. ”

Пиеро Ферари подсети за най-успешния епизод в историята на Ферари, когато Михаел Шумахер завоюва пет следващи международни трофеи, като италианското въздействие в Маранело беше сведено до най-малко, а президентът на компанията Лука ди Монтедземоло беше обезпечил успокоение за работа на Жан Тод и екипа му.
 Защо Ферари не съумя да притегли Нюи Защо Ферари не съумя да притегли Нюи
Сега основният изпълнителен шеф на Ферари Бенедето Виня желае да взе участие по-активно в ръководството на спортните стратегии на компанията, в това число и във Формула 1, само че това би трябвало да върви и със шерване на отговорността с Васьор. Президентът на Ферри Джон Елкан също публично поддържа французина след рецензиите, които бяха отправени против него след слабия старт на сезона на Скудерията.
 Синът на Енцо Ферари затрупа с похвали Верстапен Синът на Енцо Ферари затрупа с похвали Верстапен
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР