Синът и дъщерята на служебния премиер Стефан Янев работят в

...
Синът и дъщерята на служебния премиер Стефан Янев работят в
Коментари Харесай

Децата на премиера работят в БЕХ и Булгаргаз

Синът и дъщерята на служебния министър председател Стефан Янев работят в държавната енергетика. Назначението на Костадин Янев в " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) е станало по времето, когато татко му е бил вицепремиер и министър на защитата в служебното държавно управление на Огнян Герджиков, назначено от президента Румен Радев напролет на 2017 година Екатерина Янева пък стартира работа в " Булгаргаз " през юни 2020 година, излиза наяве от на служебния енергиен министър Андрей Живков, даден на депутата от ГЕРБ-СДС Димитър Янев.

Костадин Янев е почнал работа в БЕХ на 18 април 2017 година като младши специалист в дирекция " Проекти ", след това е преназначен като младши специалист в отдел " Газови планове ", а в този момент към този момент е специалист " Газови планове " в същата дирекция. От отговора на Живков излиза наяве, че той има висше финансово обучение, само че с какво тъкмо се занимава не е посочено. Пише единствено, че компетенциите му в холдинга " подхождат на условията за заеманата служба, съгласно служебните му отговорности и условията по отношение на длъжностната характерност ".

В отговора не се споделя по какъв начин тъкмо е назначен Костадин Янев.

Сестра му, която е приключила " Публична администрация в Софийския университет, е почнала работа в " Булгаргаз " на 1 юни 2020 година Това е станало след подадена от нея молба за длъжността специалист в отдел " Международно съдействие и връзки с обществеността ". С нея са извършени изявленията от ръководителите на отдела, където е кандидатствала за работа, и на " Човешки запаси ", а най-после е имало такова и с шефа на сдружението Николай Павлов. В момента Екатерина Янева е на служба специалист в отдел " Международно съдействие " в газовия снабдител. " Съгласно длъжностната характерност на заеманата служба, служителят взе участие в подготовката за провеждането на срещи и диалози сред представители на сдружението и търговски сътрудници в страната и зад граница, реализира писмен превод от и на британски език, взе участие в правенето на преписка, предопределена за контрагенти в страната и чужбина, както и правенето на материали за представителите на средствата за всеобща информация ", написа в отговора на Живков,

В него категорично се показва, че за чиновниците на БЕХ и " Булгаргаз " не се изисква наложително осъществяване на конкурсни процедури при назначението на чиновници, защото са търговски сдружения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР