Синагога в американския щат Калифорния е била осквернена с антисемитски

...
Синагога в американския щат Калифорния е била осквернена с антисемитски
Коментари Харесай

Графити против евреите на синагога в Калифорния дни след клането в Питсбърг

Синагога в американския щат Калифорния е била осквернена с антисемитски графити, в това число думите " майната ви, евреи " (политически правилен превод на " fuck jews " ), оповестиха от локалната полиция, представени от израелски медии.

Инцидентът се случва дни откакто 11 души бяха убити, откакто мъж откри пукотевица в синагогата " Дървото на живота " в град Питсбърг, щата Пенсилвания.

Ален Березовски, който е ръководител на борда на синагогата в Ървайн, южно от Лос Анджелес, съобщи, че чиновниците са разкрили антисемитските графити в сряда сутринта тамошно време.



По думите му, графитите са били открити на бялата фасада на синагогата " Бет Яков ".

Кадри от видеонаблюдението са посочили мъж, носещ качулка, очила и хирургическа маска, да прескача оградата на постройката към 1:18 часа през нощта.

" Полицейското ръководство в Ървайн и нашата лична защита направиха цялостен оглед на цялото оборудване и нищо не беше открито с изключение на графитите ", се споделя в изказване към неговата конгрегация.

" Продължаваме да вършим всичко допустимо, с цел да създадем нашия двор по-сигурен и ние ще продължим да поддържаме посланието, че сме по-силни от омразата ", разяснява Березовски.

От полицията прецизираха, че обвиненият не е бил разпознат, като е било засилено наличието на униформени към всички еврейски обекти в целия град, намиращ се в окръг Ориндж.

" Това е необикновена офанзива ", показаха говорителката на локалната полиция, допълвайки: " Не е обикновено да имаме подобен тип закононарушение в Ървайн. "

Конгресменът от Републиканската партия Мими Уолтърс осъди антисемитската демонстрация в " Туитър ".

През предходната седмица беше оповестен отчет, в който се акцентира, че крайнодесните екстремисти са нараснали антисемитския тормоз против публицисти евреи, политически претенденти и други преди частичните избори за Конгреса на Съединени американски щати през идната седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР