Син на бивш кметски наместник в бургаското село Смолник е

...
Син на бивш кметски наместник в бургаското село Смолник е
Коментари Харесай

Син на бивш кметски наместник е задържан за отглеждане на марихуана

Син на някогашен кметски наместник в бургаското село Смолник е арестуван като уредник на незаконна група, разпространявала марихуана в цялата страна.

Отглеждана е в селскостопански постройки. В ареста е още един от групата, трети се търси с интернационална заповед за арест. В селото, което няма доста поданици, не разясняват случая.

Марихуаната се е произвеждала и отглеждала, тук, в карнобатското село Смолник. 45-годишният Кирчо Делев, който е уредник на незаконната група, се е употребил с почитание измежду локалните хора, защото е наследник на някогашния кметски наместник на обитаемото място.

Семейството има голям брой аграрни земи, селскостопански постройки и такива, в които се отглеждат животни, като тази и точно тук се е отглеждала продукцията, след което се е пакетирала и пласирала.

Наркооранжерията е покрай язовира в селото, откъдето е напоявана марихуаната. До нея се стига по мъчно пристъпен път, а в близост няма хора, защото селото е съвсем обезлюдено. Разследващите са следили незаконната група съвсем година.

" По-активни стават през пролетно-летния сезон, месец май. Тогава стартира това засаждане и развъждане на наркотичното вещество. Начина на предаване на наркотичните субстанции в никакъв случай не става персонално, водачът на групата употребява други участници и лица, на които има доверие ", съобщи Ради Пенев, шеф на ГДБОП-Бургас.

При акцията са открити единствено 4 кг от опиата.

" Само за последния месец от страна на незаконното съдружие са били публикувани още 5 кг. По цени на свободния пазар цената е почти към 1 млн. лв. ", добави Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура-Бургас.

Задържаните са престъпно проявени.

" Хулиганство, нанасяне на телесни повреди, не мога да ви ги изредя, защото за единия е 5 страници справката за престъпно прояви в годините обратно ", разяснява Ангел Георгиев, наблюдаващ прокурор.

При друга акция на полицията в Бургас още веднъж обвързвана с опиатите, от два магазина са конфискувани близо 200 ел. цигари, съдържащи " хексахидроканабинол ".

" Това вещество е синтетична опция на веществото, което го има в марихуаната. Марихуана е като мит за младежите, че е по-лекият опиат, който не ни води до пристрастяване. Синтетичната му версия, изключително в ел. цигари, търговците мислят, че е легално, само че от предходната година от първото съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции, тогава беше под наблюдаване, а към този момент е и в забранителния лист ", добави Росица Димова, ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции в Бургас.

" Твърде евентуално е, ако лидер на лек автомобил бъде тестван за приложимост на опиати или упойващи субстанции, тестът да е позитивна, от тук към този момент да последва цялостния механизъм, обвързван със задържането му за 24 часа, образуването на произвеждане и изземването на автомобила ", сподели още Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Въпреки това подобен вид електронни цигари не престават да се продават в интернет и се популяризират като легални. А поради това, че веществото е основано изкуствено може да аргументи тежки болести, споделят експертите, написа Българска национална телевизия. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР