Символично възпоменание за генералния директор на Българската телеграфна агенция Максим

...
Символично възпоменание за генералния директор на Българската телеграфна агенция Максим
Коментари Харесай

Прощаваме се с Максим Минчев

Символично възпоменание за генералния шеф на Българската телеграфна организация Максим Минчев тече във постройката на държавната организация. В негова памет беше сложена съболезнователна книга пред постройката на организацията през днешния ден.
Още по тематиката
Десетки към този момент се разписаха в книгата. Сред тях бе и президентът Румен Радев и столичният кмет Йорданка Фандъкова.



 Covid-19 погуби и генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев Виж още

Всеки, който желае да изкаже почитта си може да го направи до 17.00 часа.

Талантлив публицист, журналист и публицист, както и доста добър началник на Българска телеграфна агенция Максим Минчев си отиде на 67 години на 15 ноември.

Максим Минчев управлява Българска телеграфна агенция от 2003 година Преди това работи във вестниците " Народна юноша " и " Диалог ", в сп. " Български боец ", бил е зам. основен редактор в БНР, редактор и водещ в Радио " Свободна Европа ". През 2016 година бе определен за общоприет секретар на Световния съвет на осведомителните организации. През 2018 година получи 3-годишен мандат и като президент на Световния конгрес на осведомителните организации.

" Отиде си един незабравим човек с огромно сърце и неотслабващ възторг, посветил живота си на хората, надарен и почитан публицист, спечелил уважението на всички със своята праволинейност и поредност ".Това написа в съболезнователен адрес кметът на София Йорданка Фандъкова до фамилията на Максим Минчев.

" Максим Минчев несъмнено заслужава нашата дълбока благодарност. С неговата гибел България загуби един заслужен човек. Дълбок реверанс пред светлата му памет! ", се споделя още в него.

 Снимка: Булфото

Съболезнования във връзка кончината показват и от Групата ЧЕЗ .

" В негово лице Българската телеграфна организация и цялото общество изгубиха един заслужен човек с голямо сърце, който безкомпромисно отстояваше полезности като обективност, уместност и честност. Неговият професионализъм и отдаденост в работата ще липсват мощно на българската публицистика, а прекарванията му, разказани във вълнуващи книги, ще се помнят от поколенията ".

" Максим Минчев ще остане в историята най-много с задачата си да работи за това гласът на българската диаспора в чужбина да бъде чут. Загубата му е изключително огромна, тъй като в този момент повече от всеки път българското общество има потребност от хора с висок морал, честни експерти и пламенни обединители на нацията, какъвто беше и Максим. Дълбок реверанс пред светлата му памет! "

Съболезнования показва посолството на Азербайджан у нас както и Азербайджанската Държавна Телеграфна Агенция, партнъор на Българска телеграфна агенция.

От името на личния състав на Посолството, показваме своите дълбоки съболезнования на фамилията и приятелите на Максим Минчев ", са споделя в адреса.

" Тежко и тъжно е да осъзнаеш, че си е отишъл от живота подобен прелестен човек, надарен публицист, умел началник с огромен престиж в международното осведомително пространство.

Той беше огромен другар на Азербайждан, неведнъж е бил в Баку. Ще го помним като ярка персона, отзивчив и откровен човек ", е написано в съболезнователното писмо от името на колектива на АЗЕРТАДЖ като се изрича и надълбоко състрадание до околните и роднините на Максим Минчев.

" Приемете от името на Федерацията за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело, Фондация " Славяни " , Национална асоциация " Един пояс, веднъж " и персонално от мое име, нашите най-искрени съболезнования и огорчение във връзка кончината на видния български публицист с висок професионализъм и международна популярност, публицист, държавен, културен и публичен деятел, буен патриот и ревнив бранител на българо-руските връзки, на славянската реципрочност, на балканското съгласие и другарството сред народите, прелестния Човек, другар и съидейник, Максим Минчев ", написа в съболезнователния си адрес проф.д-р Захари Захариев, ръководител на организациите .

" Обща е тъгата по загубата на една незабравима персона и Човек с ексцентрично мислене, търсещ и отстояващ единодушието и разговора, от който постоянно струеше достойнство и безкрайна добрина, жизнелюбие и лоялност към идеята за партньорство и другарство сред народите. Прецизността му ще остане пословична и неповторима, както и възприятието му за правдивост и неотстъпчивост към безпринципността ".

" Животът на Максим Минчев бе белязан със знака на епохата, напълно обвързван със строителството на нова България. Той бе и сложен, и виновен, само че на първо място заслужен и почтен, без значение от поста и мястото, което е заемал.

Изстраданата непреклонност за правдивост и праволинейност няма да забравим в никакъв случай, както и грижовното му отношение към младото потомство, вярата му в бъдещето, за построяването на един кротичък диалогичен свят без принуждение, ненавист и войни ", се показва в съболезнованието.

 Снимка: Булфото

" Максим Минчев бе заслужен жител на нашата страна. Той бе човек с възрожденски дух, неотразим, земен и великодушен, с отворено сърце към хората - сътрудници, съидейници, другари и близки, непроменяемо лоялен освен на своята журналистическа идея, само че и на своята славянска и християнска същина.

Максим Минчев вечно ще остане правилният и откровен другар, който с доста мъдрост и житейски опит е подкрепял концепцията и делото за развиване и задълбочаване на славянската реципрочност, на българо-съветските и българо-руските връзки и другарството сред народите, на добросъседството, разбирателството и съдействието сред народите от Балканските страни, Европа и света, за пълноценното отваряне на България към външния свят, за нейното одобряване на подобаващото й се място в европейската и международна цивилизация ".

" Прекланяме се пред огромното сърце, духа, благородството и изключителната продуктивност на журналиста, създателя и общественика, Човека и приятеля, МАКСИМ МИНЧЕВ ", приключва съболезнованието.

 Снимка: Булфото

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България ( КРИБ) показва най-дълбоки и откровени съболезнования за голямата загуба на Максим Минчев - ръководителя през последните 17 години на уважаваната от бизнеса Българска телеграфна организация, публицист, публицист, държавник, уверен и деен евроатлантик, труженик на дела в поддръжка на българските медии по света. Това се споделя в изпратен до Българска телеграфна агенция адрес от името на управителния съвет на КРИБ.

Максим Минчев ще остане вечно в паметта ни като заслужен за удивление човек, съдействал доста за развиването на българската медийна среда, като един същински експерт, мощно зает с задачите и проблемите на обществото и на стопанската система на страната ни, показват от КРИБ.

Отиде си един бележит българин, който посредством своя престиж спомогна за одобряване престижа на агенционната публицистика, както и за издигане престижа на българските медии, се споделя още в съболезнователния адрес.

Преди това съболезнователни адреси изпратиха президентът и премиера, известни политици, общствени и културни дейци.

 Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР