Символично свалихме карантината и дадохме пример на българите и сърбите

...
Символично свалихме карантината и дадохме пример на българите и сърбите
Коментари Харесай

Вучич: По АМ „Европа“ ще се стига от София до Белград за 3 ч.

Символично свалихме карантината и дадохме образец на българите и сърбите да стартират още веднъж да пътуват. Надявам се тази символика да ни помогне да забравим COVID-19.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов, откакто дружно със сръбския президент Александър Вучич инспектираха от въздуха Автомагистрала „ Европа “ и „ Балкански поток “.



Българският министър-председател уточни, че макар пандемията работата по двата плана не е серпантина. „ Показах му разширението на подземното газохранилище „ Чирен “ и компресорната станция на сръбската граница. България строи на цялостни обороти. Поколения наред ще употребяват това, което ние строим в този момент. „ Балкански поток “ дава опция за цялостна дизерфикация и за България, и за Сърбия “, добави Борисов.
Борисов и Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „ Балкански поток “ „ Всичко е по разпоредбите на Европейския съюз “, акцентира българският министър председател
Сръбският президент съобщи, че е извънредно благополучен, че е в България и е останал удовлетворен от напредъка по двата плана. Той разяснява, че след построяването на Автомагистрала „ Европа “ дистанцията от София до Белград ще се взима за 3 часа. По думите му обаче, завършването на „ Балкански поток “ е от извънредно значение за всички балкански страни.

„ Този план е от извънредно значение и за двете страни, и за двата народа. Осъществяването на този план значи стопански напредък и подсигуряване на енергиен източник. Надявам се, че напълно скоро ще свържем българската и сръбската част, която към този момент е построена. От българска страна има още към 62 км “, добави Вучич.

На въпрос от сръбски медии „ Защо планът „ Южен поток “ се е провалил? “, Борисов отговори, че планът е бил провален поради корупционни практики при търговете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР