Символичният ключ на песенния конкурс Евровизия беше предаден от миналогодишния

...
Символичният ключ на песенния конкурс Евровизия беше предаден от миналогодишния
Коментари Харесай

Торино предаде символичния ключ на Евровизия на Ливърпул

Символичният ключ на песенния конкурс " Евровизия " беше предаден от миналогодишния хазаин Торино на тазгодишния - Ливърпул, на тържествена гала, уважила Украйна, съобщи ДПА. 

В нея участваха кметовете на двата града Стефано Ло Русо и Джоан Андерсън. 
 Стефано Ло Русо и Джоан Андерсън
Песенният конкурс ще се организира в " Ливърпул Арена " през месец май, като финалът ще е на 13 май. Британският град бе определен за хазаин от името на спечелилия за 2022 година Украйна, където обстановката поради съветската инвазия не разрешава провеждането на форума.

" Малък съвет - насладете се на събитието, включете всички, ангажирайте целия град, бъдете горди с тази невероятна интернационална сцена за вас, за Украйна и за мира ", сподели Ло Русо на Андерсън. 

" Наистина се гордея, че можем да бъдем хазаин на " Евровизия ", само че съм изключително горда, че го вършим от името на Украйна ", показа Андерсън.

Събитието се организира в ливърпулската зала " Сейнт Джордж ". 

Водещите на церемонията оповестиха страните, които ще се показват в двата полуфинала на състезанието.

Тази година в " Евровизия " ще вземат участие общо 37 страни . Украйна се класира по правилник като победител през 2022 година, а " огромната петорка " - Англия, Франция, Германия, Италия и Испания, автоматизирано вземат участие поради финансовия си принос към събитието.

На първия полуфинал на 9 май ще се показват Ирландия, Сърбия, Латвия, Норвегия, Португалия, Хърватия, Малта, Швеция, Молдова, Швейцария, Израел, Нидерландия, Финландия, Азербайджан и Чешката република.

На втория полуфинал на 11 май сили ще премерят Армения, Кипър, Румъния, Дания, Белгия, Исландия, Гърция, Естония, Албания, Австралия, Австрия, Литва, Сан Марино, Словения, Грузия и Полша.

По време на церемонията украински бежанци, открили се в Ливърпул, доброволец от украинската общественост и младежи от локално учебно заведение помагаха на водещите.

Залата за церемонията в Ливърпул беше украсена с новите знаци на " Евровизия 2023 ", които са в синьо и жълто в чест на Украйна.

Във вторник беше показано и мотото на надпреварата -   " Обединени от музиката ", а логото изобразява сърца, които бият дружно в цветовете на украинското и английското знаме.

Във видеопослание кметът на Киев Виталий Кличко пожела триумф на Ливърпул в семейството на песенния конкурс. " Вярвам, че идната Евровизия ще се организира в Украйна ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР