Символични протести на служителите в МВР в цялата страна започнаха

...
Символични протести на служителите в МВР в цялата страна започнаха
Коментари Харесай

Започнаха символичните протести на служителите в МВР за по-високи заплати

Символични митинги на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в цялата страна започнаха от сутринта през днешния ден. В София недоволните се събраха пред 9-а противопожарна работа, като пред постройката бяха паркирани полицейски коли и пожарни с пуснати сигнални светлини.

 Публикуваният план за бюджет е със свити с 3.4 милиарда лева разноски (обновена) Публикуваният план за бюджет е със свити с 3.4 милиарда лева разноски (обновена)
Протестите се провеждат от синдикалната федерация на работещите в Министерство на вътрешните работи. Исканията са в новия бюджет да бъдат заложени средства за най-малко 10% нарастване на заплатите. Вчера финансовият министър Асен Василев разгласи, че средства има за повдигане на приходите единствено на работещите, при които не е имало актуализация на заплатите предходната година.

Работещите в Министерство на вътрешните работи не дават отговор на това изискване. При липса на смяна в позицията на министъра на финансите синдикатите са подготвени да свикат народен митинг в София сред двете четения на Закона за държавния бюджет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР