Символичната първа копка за старт на строителните дейности на обекта

...
Символичната първа копка за старт на строителните дейности на обекта
Коментари Харесай

Строят нова фабрика за преработка на слънчоглед край Видин

Символичната " първа копка " за старт на строителните действия на обекта бе направена през днешния ден. Гости на церемонията бяха кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков и заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата Светослав Скорчев.

При реализиране на цялостния потенциал на фабриката и на силозите ще бъдат наети повече от 60 индивида личен състав. Освен това с всички спомагателни действия по време на строителството, по употребата на обектите ще бъдат ангажирани доста локални компании. Оборудването ще е с най-хубава техника, ще се вкара изцяло автоматизирана система за ръководство на процесите и фабриката ще бъде лицензирана по всички интернационалните стандарти за качество, тъй че да може да изнася в целия свят. Намеренията на вложителите са през септември 2022 година фабриката да проработи.

Силозната база и фабриката за преправка на слънчоглед се построяват от " Сънсийдс " ООД. Управителят и съсобственик на компанията Райчо Ангелов благодари особено на цялата общинска администрация и персонално на видинския кмет за поддръжката, която са получили на място. " Надявам се тази инвестиция да бъде сигнал и за други компании да влагат в града и региона, да се основат още работни места и да се увеличи виталния стандарт на хората ", сподели той.

Д-р Цветан Ценков поздрави всички, ангажирани с новото начинание и означи: " Веднага поддържах концепцията на вложителите и ги уверих, че Видин е ужасно място. Сега към този момент вършиме първата копка и в действителното време на един мандат ще извършите една инвестиция ".

Той добави, че има една фантазия, която е споделил със притежателите на компанията. " Тъй като във Видинския край имаше две консервни заводи и е редно някой като вас да направи идната стъпка да разшири тази активност, с която вие се занимавате. Опитваме се тези 50 декара към вас, които са общинска благосъстоятелност да бъдат предоставени за тази цел, несъмнено, по законов ред и да се направи първата съвременна консервна фабрика и първата Балканска плодово-зеленчукова борса. Така че цялата тази дъга на изграждащата се пътна инфраструктура на кулоар №4, с магистралните прави до София, да се трансформира в една индустриална зона в бъдеще, тъй че вие сте пионерите и такива ще останете в новата история на Видин ", сподели кметът.

Градоначалникът акцентира, че би трябвало да се даде късмет, без никакво равнище на корупция от Общината, на всеки вложител, който да осъществя своите хрумвания и отвори работни места. Д-р Ценков добави още, че Община Видин е в развой на подготовка за реализирането на още една концепция, със съдействието на проф. Димитър Тадаръков - цялата община да стане свободна икономическа индустриална зона, освободена от налози за вложителите. Това ще е облекчение за тях и не касае националната данъчна политика, а изгодата за Общината е основаването на работни места.

Кметът на Видин пожела триумф на компанията и изрази вяра да продължат положителните партньорски връзки. След това бе отслужен водосвет и направена алегорична " първа копка " на обекта.



Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР