Символична независимост обяви за Каталуния в съдбоносната си реч Карлес

...
Символична независимост обяви за Каталуния в съдбоносната си реч Карлес
Коментари Харесай

Пучдемон: Каталуния трябва да бъде независима, искаме диалог

Символична самостоятелност разгласи за Каталуния в съдбоносната си тирада Карлес Пучдемон. Той изиска разговор с Мадрид. Речта на водача на региона беше отсрочена с час. Ръководителят на каталунското държавно управление влезе в залата на Народното събрание, изглеждайки много спокоен и седна на първия ред от трибунките, до момента в който целия свят следеше със спотаен дух дали Каталуния ще разгласи самостоятелност.

Карлес Пучдемон излезе на трибуната на Народното събрание и поздрави всички събрали се в залата като сподели, че е тук, с цел да очертае последствията от референдума за самостоятелност.

" Ще приказваме за резултатите от референдума и би трябвало да обсъдим политическите последствия. Това е специфичен миг. Каталуния е европейско място ", разгласи Пучдемон. " Ние би трябвало да останем дружно, каквото и да стане. Чух доста препоръки през последните дни. Всеки ми даваше препоръки какво да вършим в бъдещето ", разяснява водачът на Каталуния и добави: " Ние сме тук, тъй като 1 октомври беше ден за гласоподаване, придружен с полицейско принуждение. Видяхме ужасяващи фрагменти. Повече от 2 милиона души одобриха предизвикването, пребориха страховете си, излязоха от къщите си и гласоподаваха. "

" Искам да благодаря на всички хора, които направиха този референдум вероятен. Най-вече желая да изпратя моите благодарности на всички хора, които пострадаха от полицейското принуждение. Ние няма да забравим какво се случи. Като президент на Каталуния желая да кажа, че има доста хора които се тормозят и опасяват от това, което се случва ", съобщи Карлос Пучдемон, написа ПИК.

" Всички ние би трябвало да деескалираме това напрежение. Ние ще продължим да пазиме демокрацията и другите отзиви и визии ", увери той. " Ние пазиме разговора и ще преговаряме ", разгласи Пучдемон и добави: " Резултатите от последния референдум демонстрираха, че хората желаят ние да станем страна. Живеем в исторически миг. "

" Милиони души стигнаха до заключението, че Каталуния би трябвало да бъде обособена страна ", разяснява Пучдемон и оприличи обстановката като тази при референдума на Англия за излизане от Европейския съюз. " Каталуния завоюва правото да бъде самостоятелна страна след резултатите на референдума. Уважавам испанците и желая разговор. Ние нямаме нищо срещу испанските жители. Ние споделяме, че би трябвало да бъдем самостоятелна република ", разгласи Пучдемон. " Ние желаеме разговор с Мадрид, желаеме почитание. Убеден съм, че в случай че всеки е виновен, спорът сред Мадрид и Каталуния може да бъде позволен ", безапелационен е водачът на региона. " Ние ще бъде самостоятелни. Европейският съюз би трябвало да се увери, че нашите права са уважавани ", заключи той.

В края на речта си Пучдемон изиска отсрочване на декларацията за самостоятелност, за пъкъл стартират договаряния. водачът прикани испанското държавно управление да одобри ходатайство за решение на рецесията, до момента в който се стигне " съглусавено решение ".

тагове Карлос Пучдемон Каталуния мардир самостоятелност.  Пучдемон: Каталуния би трябвало да бъде самостоятелна, желаеме разговор  Пучдемон: Каталуния би трябвало да бъде самостоятелна, желаеме разговор
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР