Симулирайки военни действия в градски условия, Швеция, най-новият член на

...
Симулирайки военни действия в градски условия, Швеция, най-новият член на
Коментари Харесай

Швеция се подготвя за потенциална конфронтация с Русия

Симулирайки военни дейности в градски условия, Швеция, най-новият член на НАТО, се приготвя за евентуална борба с Русия. Страната неотдавна разгласи и нов 3-годишен проект за даване на спомагателна поддръжка за Украйна на обща стойност над 7 милиарда $. Тези ходове идват на фона на опасенията за възходящата експанзия на Русия.

В подготвително обучение, американските бойци симулират освобождението на град, окупиран от руснаци, които биват изиграни от шведските бойци, оповестяват от Voice of America. Според един от старшите сержанти образователният център е един от най-модерните Европа. Той е оборудван с лазерни системи, симулатори и видеокамери. „ Уникалното в това оборудване е това, че всяка постройка е част от нашата система за симулиране”, изясни майор Йохан Сторм.

Този център за образование в реалистична бойна среда е издигнат преди 10 години. Войната в Украйна е предиздвикала шведските военни да засилят образованията си, с цел да подобрят отбранителните си качества. „ Напрежението в Украйна се ускорява от 2014 година. Има по-голямо чувство за неотложност и в Европа, и в света, и в Швеция”, разясни Сторм.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР