Симулация на тежка катастрофа между автобус, превозващ пътници, и автоцистерна

...
Симулация на тежка катастрофа между автобус, превозващ пътници, и автоцистерна
Коментари Харесай

Провеждат симулация на тежка катастрофа и спасяване на пострадали на 31 август във Варна

Симулация на тежка злополука сред рейс, пренасящ пасажери, и автоцистерна ще бъде извършена на Аспаруховия мост във Варна на 31 август.

Тя ще се разиграе от 19.30 до 21.00 ч. За задачата ще бъде затворена за придвижване дясната пътна лента от платното на Аспаруховия мост в посока Бургас.

Това заяви във Фейсбук зам.-областният шеф Александър Николов и показа фрагменти от осъществения на 17 август оглед в зоната на идното мероприятие.

Съвместното пълномащабно обучение с присъединяване на всички съставни елементи на единната избавителна система (ЕСС) се провежда от Областна администрация - Варна в осъществяване напътствията на Държавна организация за сигурност на придвижването по пътищата (ДАБДП), прецизира Николов.

Темата на учението е: „ Ликвидиране на следствията от зародило тежко пътнотранспортно произшествие (ПТП) с потърпевши хора и приключване на горими течности (ГТ) “.

Ще бъде симулирано настъпване на тежко ПТП сред рейс, пренасящ пасажери, и автоцистерна. Ще бъдат отработени дейности за избавяне и транспортиране на потърпевши хора, попречване на екологично замърсяване от изтеклите ГТ в морски води и въздушно наблюдаване на терена от вертолет на Военноморски сили.

Мястото на осъществяване е високата част на Аспаруховия мост до дирек с №8202 и граничната зона сред сушата и единия от каналите към Варненското езеро, където автоцистерната е паднала от моста след настъпилата злополука.

Участници в учението са: Военноморските сили на България, Община Варна, Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Варна, Регионална дирекция " Автомобилна администрация " - Варна, Областното пътно ръководство във Варна, дирекция " Морска администрация ", Търговско предприятие " Пристанище Варна " при ДППИ, РЗИ – Варна, БЧК – Варна, Сектор " Пътна полиция ", Сектор " Охранителна полиция " и Сектор " Разследвания на закононарушения по превоза " при ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна, ЦСМП - Варна, Дирекция " Национална система 112 " към Министерство на вътрешните работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР