Симулационният тренировъчен център на Медицински университет-Пловдив получи статут на Акредитиран

...
Симулационният тренировъчен център на Медицински университет-Пловдив получи статут на Акредитиран
Коментари Харесай

МУ с акредитация от Американския колеж на хирурзите

Симулационният подготвителен център на Медицински университет-Пловдив получи статут на Акредитиран учебен институт (AEI) от Американския лицей на хирурзите (ACS) и стана шестият подобен център в Европа. Успешно приключилите процеса, получават акредитация за интервал от пет години. За тази цел организацията минава през непоколебим обзор в две елементи. Първоначално се прави изследване на място, провеждано от двама специалисти на ACS, които имат както хирургичен опит, по този начин и опит в симулационното образование. Като идващ стадий в процеса на акредитация, се дефинират опциите на симулационния център да показва сходство с тридесет и един критерия по четири групи стандарти. След което Управителният съвет на ACS преглежда и прави оценка отчета от визитата на място и дефинира сходството на всеки един аршин със стандартите. На този стадий от оценката се взема решение дали да се даде петгодишна акредитация на съответната институция.

American College of Surgeons (ACS) е научна и просветителна, учредена през 1913 година, с цел да увеличи стандартите на хирургичната процедура и да усъвършенства качеството на грижите за хирургичните пациенти. Дейността на Колежа е отдадена на етичната и способена хирургична процедура. Неговите достижения са повлияли доста развиването на теорията и практиката на хирургичното образование в Америка. ACS има повече от 82 000 членове и е най-голямата организация на хирурзи в света.

Медицинският Симулационен Тренировъчен Център е единствената по рода си обучителна конструкция в региона на здравното обучение в България и се показа почтено в хода на всички инспекции. МСТЦ получи най-високата степен – Комплексен Образователен Институт към Американския лицей по хирургия за интервал от 5 години, защото на територията му се образоват освен представители на хирургичните специалности, само че и лекари от доста други специалности – интернисти, пулмолози, кардиолози, гастро-ентеролози, ревматолози, анестезиолози, токсиколози, АГ-специалисти, педиатри.

Перспективите, които стоят пред бъдещото развиване на центъра, са той да се трансформира във водеща симулационна конструкция в България и района и да заеме полагащото му се място в интернационалната общественост на центрове, занимаващи се авангардни техники на здравно преподаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР