Симптоми на инсулт, не ги игнорирайте Вероятно сте мислили, че

...
Симптоми на инсулт, не ги игнорирайте Вероятно сте мислили, че
Коментари Харесай

Симптоми на инсулт – вижте кои са и не ги игнорирайте!

Симптоми на инсулт, не ги игнорирайте

Вероятно сте мислили, че инсултът е положение, което визира единствено възрастните, само че лекарите споделят, че това може да се случи на всеки, на всяка възраст. Ето какво би трябвало да знаете за ранните признаци и признаци, даже да сте млади:

1.Замъглено зрение или краткосрочна загуба на зрението
Появата на инсулт може да докара до загуба на зрението, замъгляване или даже загуба на зрение в едното или в двете очи. 44%, от хората които са претърпели инсулт, споделят, че загубата на зрение е тежък признак.

2.Внезапно главоболие и виене на свят
По думите на Дейвид Шуман от Университета по неврология, световъртежът е явен симптом на инсулт при дами по-млади от 45 години. Ако усетите ненадейно виене на свят, потърсете здравна помощ и си направете проби.

3.Несвързано говорене
Най-ранният симптом на инсулт е, когато започнете да говорите за несвързани неща. Отначало това са дребни неправилни показа за времето, часа или датата. На съществени въпроси (например, какъв брой е 3 * 3), в случай че отговорът е неверен, имате комплицирано държание или загуба на говорните качества – всичко това приказва за вероятен удар.

4.Внезапна уязвимост в долните крака
Внезапна уязвимост, изтръпване на ръцете или краката може да бъде мощен знак за инсулт. Това може да докара до парализа или колабиране.

В множеството случаи парализата е обвързвана с мозъка, който страда от инсулт. Най-добре е да изпънете ръцете си до 10 секунди, тъй че в случай че едната ръка падне, тогава това е знак за мускулна уязвимост.

5.Болка от едната страна на лицето
Болката не е постоянно срещан признак на инсулт, обаче, в случай че усетите неочаквана болежка в краката или изключително от едната страна на лицето, тогава признакът е явен.

6.Главоболие и мигрена
Силното главоболие е постоянно срещан знак за инсулт. Проучванията демонстрират, че от 588 доброволци, претърпели тежки главоболия с инсулт, множеството са били млади с чести мигрени.

Също по този начин е потвърдено, че визира дамите по-често от мъжете.

7.Парализа на лицето
Ако лицето ви е на половина парализирано, това е краен индикатор, че имате инсулт.

8.Изтощение
Проучванията демонстрират също, че измежду засегнатите хора дамите са по-склонни да изпитват отмалялост, комплициране, дезориентация и безсилие.

9.Хълцане
Този сигнален знак визира основно дамите и може да докара до ненадейно, непрекъснато хълцане. Това е поради инсулта, който нападна дихателния център в мозъка.

10.Недостиг на въздух и трептене
Може да почувствате неочакван дефицит на въздух и затруднено дишане. Това демонстрира сърдечна аритмия заради липса на О2.

Вижте още: Домашен царевичен самун, децата доста го харесаха

Въпреки че този признак участва най-вече при дамите, това е още една индикация, която не би трябвало да се пренебрегва. За да избегнете инсулт, значимо е да водите здравословен живот, да бъдете физически дейни и да почивате постоянно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР