Симпатизанти и членове на ВМРО почетоха в София паметната дата

...
Симпатизанти и членове на ВМРО почетоха в София паметната дата
Коментари Харесай

Днес честваме 128 години ВМРО – сила, безсмъртие, чест и достойнство!

Симпатизанти и членове на Вътрешна македонска революционна организация уважиха в София паметната дата 23 октомври – основаването на най-българската Организация в отбрана на българските ползи и в отбрана на правата на всички българи без значение от това къде се намират по света. Събитието беше намерено от организационния секретар на партията Юлиан Ангелов, който изнесе пламенна тирада за смисъла и битката на създателите на Вътрешна македонска революционна организация, чиито почитатели са днешните членове и съратници, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Братя и сестри, скъпи съидейници, през днешния ден сме се събрали да почетем 128 години от основаването на Вътрешна македонска революционна организация и да почетем паметта на хилядите, които жертваха живота си за свободата на българите в Македония и Одринско. Вътрешна македонска революционна организация – българската организация, която беше основана от шестима млади българи в Солун през 1893 година на 23 октомври, чието дело продължава и до през днешния ден. Нейните хрумвания и дела са живи и се отстояват, тъй като милиони наши събратя към момента са отвън рамките на България. Хора угнетени, хора унизени поради това, че са българи както в районен съд Македония, по този начин и в Гърция и Сърбия. Това са българи, които са част от нас и ние не би трябвало да ги забравяме ", подсети Ангелов и акцентира, че точно това е повода ние от Вътрешна македонска революционна организация в никакъв случай да не отстъпим от своите правила, да пазиме българщината, българските национални ползи и ползите на българите, останали отвън рамките на Родината ни.

Организационният секретар на партията, който е и лидер на листата на Вътрешна македонска революционна организация в 23 МИР София, обърна внимание и на още един исторически факт, а точно, че:

" Никога за тези 128 години Вътрешна македонска революционна организация не се е предала. Може да сме губили борби, да сме били мачкани, само че в никакъв случай не сме и няма да предадем заветите на предците, които сътвориха най-българската Организация. Напоследък е доста съвременно да се приказва за планове – съветски, американски, канадски и всевъзможни други в политическото ни пространство. Единствената българска партия това е Вътрешна македонска революционна организация – към този момент 128 години тя не зависи нито от Изток, нито от Запад. Не зависи от непознати посолства, не зависи от неправителствени организации, не зависи от олигарси, а зависи единствено от нас, българите. Вътрешна македонска революционна организация и отсега нататък в никакъв случай няма да съобщи ползите на България и идеите, за които се борим. Да живее България ", приключи речта си Ангелов и даде думата на зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация доцент доктор Милен Михов.

Всъщност Вътрешна македонска революционна организация се роди от две съществени национални институции – от българската екзархия, от българските учебни заведения в Македония и Тракия и от българската войска. Няколко години по-късно в Търново и Русе бяха основани първите секрети офицерски братства, които се трансфораха в оръжието на Организацията. Българските учители и свещеници в Македония и Одринско с кръв и писмо заклеваха бойците за българското обединяване, напомни в исторически проект развиването на Вътрешна македонска революционна организация доцент Михов и направи отпратка към днешната роля на Организацията:

Вътрешна македонска революционна организация е предходна през доста тествания, Вътрешна македонска революционна организация е воювала против турския султан, против сръбските крале, против гръцките крале и хунти. Много наши съратници изгубиха живота си в тези борби, само че Вътрешна македонска революционна организация надживя и Османската империя, надживя Австро-Унгарската империя, Руската империя, кралете и комунистическия режим. Вътрешна македонска революционна организация е падала, само че постоянно се е възправяла, само че в никакъв случай Вътрешна македонска революционна организация не е вдигала оръжие против българската страна. Но предателите на българския народ постоянно са срещали справедливата присъда на Организацията. Днес Вътрешна македонска революционна организация се бори с легални политически средства за същото. Ние в никакъв случай не се отхвърляме от българщината в Битоля, Охрид, Костур и Лерин. Ние няма да изоставим нито един българин, където и да живее - в Европа, Съединените щати и тук на Балканите. Вътрешна македонска революционна организация ще пребъде. Да живее България! Да живее Организацията, приключи речта си претендентът за президент на Организацията доцент доктор Милен Михов.

Кандидатът за вицепрезидент Мария Цветкова продължи с прочувствените исторически разкази за смисъла на Вътрешна македонска революционна организация с думите:

" Уважаеми съратници, през днешния ден означаваме 128 години – образец, мощ, величие и великолепие. Ние сме продължители на делото на тези шестима създатели на Вътрешна македонска революционна организация, които желаеха да поправят несправедливостите на Берлинския контракт, който остави Македония и Одринско отвън рамките на България. Аз се гордея, че съм част от тази Организация. Нейните създатели загиваха за идеала всички българи да се съберат под една обща държавна стряха в рамките на българското землище. Вътрешна македонска революционна организация постоянно се е борела за правата на българите на всички места по света. Ние продължаваме тази борба. Червено-черните цветове, които символизират кръвта на героите и черните забрадки на майките и съпругите на тези герои ни задължават да не се отхвърляме от борбата за българщината. Вътрешна македонска революционна организация е мощ и чест! "

Събитието завърши с химна на Вътрешна македонска революционна организация „ Изгрей зора на свободата “ и с поднасянето на венци и цветя на паметника на починалите революционери от Македония, Беломорска Тракия и Одринско.

Историята на Организацията:

На 23 октомври 1893 година в Солун шестима млади българи – доктор Христо Татарчев, Дамян Груев, Иван Хаджиниколов, Петър Попарсов, Христо Батанджиев и Андон Димитров слагат началото на именитата Вътрешна македонска революционна организация. Революционна организация, която е основана по образеца на БРЦК, Вътрешна македонска революционна организация бързо се развива като покрива с организационна мрежа цялата територия на Македония и Одринско.

Само 10 години след своето основаване Организацията подвига най-голямото въстание в българската история – Илинденско-Преображенското.

След въстанието Вътрешна македонска революционна организация се развива като страна в страната и действително поема ориста на хилядите неоправдани българи, останали в иго в Македония и Одринска Тракия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР