Симона Петкова отбеляза първия си гол за Аарау в женското

...
Симона Петкова отбеляза първия си гол за Аарау в женското
Коментари Харесай

Футболистка №1 откри головата си сметка

Симона Петкова означи първия си гол за Аарау в женското състезание по футбол на Швейцария. Двукратната носителка на наградата Футболистка на годината в България се разписа от дузпа при триумфа на своя отбор с 5:1 над Раперсвил Йона в среща от 15-ия кръг.

С този триумф домакините от Аарау имат към този момент 13 точки на 8-ото място в 10-членната лига на Швейцария за дами. Гостенките от Раперсвил Йона са последни единствено с 3 точки.
 Роксана Шахънска пред ТОПСПОРТ: Женският ни футбол се развива, нека ЦСКА покаже
Роксана Шахънска пред ТОПСПОРТ: Женският ни футбол се развива, нека ЦСКА покаже " армейския " си дух и стане първенец

Най-добрата българска вратарка с изявление за нашата медия

Отборът на Аарау изоставаше с 0:1 още в 7-ата минута, когато Джесика Шерер откри. Но единствено след 2 Джулия Паншмидт изравни. В 11-ата минута Анина Енц беше фаулирана в наказателното поле и българката Симона Петкова се разписа. Тя прати с десния крайник долу до лявата греда на вратарката, която улучи посоката, само че нямаше по какъв начин да избави.

Още до почивката Аарау си реши мача с нови два гола, осъществени от Фабия Райншмидт и Свеня декор Фелтен. През второто полувреме пети гол добави и Анина
Всичко за Вашата сватба
енц. В края на срещата съдията даде дузпа и за гостите от Раперсвил, само че вратарката Ноеми Бенц избави.

Симона Петкова се реалокира в Аарау през зимата, откакто се възвърне от контузия в глезена. Преди това тя играеше още веднъж в швейцарската женска лига за тимовете на Лугано и Йънг Бойс (Берн).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg