Симона, Мадлен, Лаура, Стефани и Ерика са "Златните момичета" от

Симона, Мадлен, Лаура, Стефани и Ерика са "Златните момичета" от ...

Новите "златни" са готови за медали в Токио


Симона, Мадлен, Лаура, Стефани и Ерика са "Златните момичета" от ансамбъла ни по художествена гимнастика. Всичкитес цветни имена.Те тръгнаха за игрите в Токио, готови за медали.

Състезателките ни в индивидуалната надпревара пък - Катрин Тасева и Боряна Калейн, говорят пред за усещанията, за магията, която е на килима и за страховете и радостта от първите Олимпийски игри. За Катрин и последни.

"Много смесени чувства, много емоции, но главното еизключителна амбиция и желание да победят, и да покажат това, което са работили вече пета година", каза старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

"От самото начало мечтаем за това да отидем на Олимпиада.Разочаровани сме от факта, че тя ще е малко по-различна. Няма да усетим тази атмосфера, която се очаква от Олимпийските игри. Засега сме много спокойни, работим усилено в залата. Имахме състезанията, които отминаха, бяха много добри уроци", коментира капитанът на отбора Симона Дянкова. Още по темата1 юли 2021 17:15613 юни 2021 14:5538Мадлен Радуканова призна, че същое изключително развълнувана.

"Броя дните, но с хубаво усещане.Давам всичко от себе си на тренировки, както и всички останали.Ние сме един отбор и ще направим всичко, което зависи от нас", категорична е тя.

"За първи път ще участвам на Олимпийски игри. Вълнувам се, защото знам, че това не е обикновено състезание, но засега сме спокойни. Мисля, че нещата ще ни се получат", посочи Лаура Траатс.

А Ерика Зафирова добави, че за тях най-важното е да си представят композициите по най-добрия начин.

"Има група от 6-7 отбора,които наистина са готови за медали. Това са Русия, Япония, Италия, ние, разбира се, Азербайджан, Израел, Украйна. На Олимпийските игри стават много изненади, така че, който играе без грешка и е най-добре подготвен - ще спечели", категорична е Весела Димитрова.

Стефани Кирякова подчерта, че напрежението все пак се увеличава, както и отговорността, която носят.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg