Симона Халеп завоюва трофея на Уимбълдън през 2019 година и

...
Симона Халеп завоюва трофея на Уимбълдън през 2019 година и
Коментари Харесай

След нов силен мач: Халеп сложи край на кариерата на бивша 1/2-финалистка от Шлема

Симона Халеп завоюва трофея на Уимбълдън през 2019 година и в този момент още веднъж е в листата с фаворитките, имайки поради отличните си изяви дотук през сезона на трева. След като на старта се разправи с Каролина Мухова за малко повече от 60 минути, през днешния ден румънката записа втори безапелационен триумф, преодолявайки съпротивата на международната №190 Кирстен Флипкенс със 7:5 6:4, като по този метод постави завършек на кариерата на белгийката, която може да се похвали с постигане до полуфиналите на Шампионата през 2013-а. В третия кръг някогашната №1 в света ще се изправи против Магдалена Фрех, отстранила поставената под №21 Камила Джорджи на старта.

Румънката бе първата, която реализира брейк, пробивайки още дебютното подаване на съперничката си, само че по-късно настъпиха сложни минути за Халеп, която не бе непрекъсната в изявите си и постоянно допускаше нетипични за себе си грешки, довели до пасив 2:5. За следващ път обаче шампионката от 2019-а показва своята пословична борбеност и доста стабилизира представянето си, с цел да се поздрави с триумф в идващите пет гейма, а с това и в сета.

Втората част също започва отрицателно за двукратната носителка на трофеи от Шлема, откакто пропусна шансове за пробив в първия гейм и след това на собствен ред инкасира подобен, който ѝ донесе закъснение от 0:3. Флипкенс разви преднината си до 4:1, когато Халеп бе напът да допусне втори брейк, само че точно тогава съумя да извлече най-хубавото от началния си удар, с цел да остане покрай съперничката си в резултата. Именно това бе и повратният миг в сета, защото с него международната №18 сложи началото на серия от пет следващи гейма в своя актив, които я изведоха до позитивна развръзка.

A heartwarming moment
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР