Симона Халеп през април тази година направи сериозна крачка към

...
Симона Халеп през април тази година направи сериозна крачка към
Коментари Харесай

Първата сензация на US Open е факт: Световната №124 шокира Халеп още на старта

Симона Халеп през април тази година направи сериозна крачка към своето завръщане в елита женския тенис, откакто сплоти сили с един от най-авторитетните тенис треньор и някогашен многогодишен подобен на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу. Първите плодове на съдействието посред им пристигнаха по време на Уимбълдън, когато румънката доближи полуфиналите, преди след това някогашната номер едно да показва забележително равнище в хода на американското турне и победи с купата на Канадския Мастърс, завръщайки се в международния топ 10.

С триумфа си на конкуренцията в Торонто двукратната шампионка от Шлема загатна, че е способна при присъединяване си на Откритото състезание на Съединени американски щати да нападна своя първи,,мейджър " трофей на твърда настилка, но други бяха проектите на 20-годишната и международна номер 124 Дария Снигур, която потегли от пресявките, а през днешния ден " хвърли бомбата " от началото на шампионата и поднасяйки непредвидената изненада, в профил седмата сложена в схемата след близо два часа на корта - 6:2 0:6 6:4. Посредством успеха си квалификантката се класира напред в надпреварата и чака да срещне една всред Магдалена Фрех и Ребека Марино.

Младата украинка сподели забележително самочувствие на старта на дуела и се възползва от бързата настилка в Ню Йорк, с цел да полети своебразно в дебютния четвърт час на конфликта, реализирайки два пробива, с които взе преднина от 3:0. Халеп опита да се опълчи и незабавно редуцира пасива си посредством рибрейк, но скоро грешките от ракетата ѝ взеха връх и откакто инкасира за трети пореден път изгуби подаването си, то Снигур се оказа задоволително клинична в основните моменти, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част някогашната номер едно бързо се оправдава за позволените грешки, като извади на показ най-силните оръжия в репертоара си и се нуждаеше от по-малко от 20 минути, преди да вземе удобен задатък от 4:0. Симона биваше безкомпромисна пред всяка разкрила ѝ се опция да приключи офанзива си, до момента в който международната номер 124 изглеждаше безпомощно на корта, от което някогашната шампионка от Шлема се възползва и ѝ върза,,геврек ", възстановявайки равенството в обособените елементи.

В решителния трети сет грешките още веднъж се завърнаха в играта на тогавашната номер едно, но значително те бяха плод на усърдната работа в предпазен проект, която предоставяше украинката, с цел да станем очевидци на извънредно непредвиден процес на събития, откакто 20-годишната състезателка отрази брейкбол и поведе с два безответни пробива при 4:1. Снигур след това бе покрай това да рухне и позволи да изгуби сериозна част от задатъка си, но показва самообладание присъщо на тенисистка с дълги години опит зад тила си и в началото пропиля два мачбола при начален удар на Халеп, преди на личен сервис да постави точка на разногласието, поднасяйки вероятно най-голямата изненада от началото на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР