Симона Халеп официално направи своето завръщане на корта след повече

...
Симона Халеп официално направи своето завръщане на корта след повече
Коментари Харесай

Завръщането е факт: Халеп демонстрира силен тенис в Маями, но допусна обрат срещу бивша №2

Симона Халеп публично направи своето завръщане на корта след повече от 500 дни неявяване, заради допинг скандал. Носителката на 24 трофеи на равнище WTA изигра мощен първи мач в Маями, само че отстъпи на друга някогашна представителка на топ 2, Паула Бадоса, с 6:1, 4:6, 3:6. Така испанката, която сега се намира под номер 80 в ранглистата, ще се изправи против своята най-хубава другарка Арина Сабаленка в идващия кръг, която взе решение да взе участие, макар персоналната покруса, която я сполетя.

Началото бе нервно за някогашната номер 1, като румънката допускаше значително неточности и след това не завоюва нито една точка по време на първото подаване от срещата, а във второто нещата изглеждаха в интерес на съперничката й, която бе на единствено две точки от пробива. Само няколко минути бяха нужни на двукратната " мейджър " шампионка да откри нормалното си равнище и да обърне играта в своя изгода. В идващите геймове тя сподели превъзходството си над Бадоса, до момента в който не поведе с 4:1. В петия гейм пред някогашната номер 2 се отвори опцията да пробие, посредством което да понижи изоставането си, но благодарение на опита си, представителката на северната ни съседка оцеля в най-критичните моменти и задържа преднината си, като по този метод Халеп завоюва първия сет с 6:1.

Втората част на срещата изглеждаше надалеч по-различна. Нивото на игра на румънката се понижи фрапантно, за сметка на това на испанката, с помощта на което завоюва подаване от началния удар на съперничката й още при 2:1. Следващите геймове не ни предложиха особена конспирация, като се изключи деветия, когато Бадоса имаше сетпойнт пред себе си при сервиса на Халеп, само че го реализира в идващия и за съвсем 50 минути игра резултатътв сетовете бе подравнен.

Умората и на двете си сподели своята дума в последната третина на дуела. Аналогично на предния сет, по-младата тенисистка поведе с пробив още в самото началото, само че незабавно на идващия гейм популярната й съперничка изравни, единствено с цел да завоюва международната номер 80 още едно подаване от началния удар на съперничката й. Следващите минути бяха мощни за Бадоса, като не остави късмет на Халеп да се върне в играта и вследствие на това завоюва и последния сет с 6

:3.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР