Симона Халеп достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид през

...
Симона Халеп достигна до четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид през
Коментари Харесай

След добрата седмица в Мадрид: Халеп пренесе устрема си и на Мастърса в Рим

Симона Халеп доближи до четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид през миналата седмица, а през днешния ден румънката откри сполучливо акцията си и във втория следващ шампионат от категория 1000 - този в Рим. Шампионката от 2020-та имаше тежко затруднение на старта, само че се оправи с опитната Ализе Корне в поредни сетове - 6:4 6:4.

Срещата стартира с замяна на пробиви сред двете, само че последователно румънката увеличи нивото си на показване и реализира превъзходство над съперничката си. Халеп навлезе в серия от четири следващи гейма, след която се приближи единствено на един от триумфа в първата част - 5:1. Последва обаче разпределяне от страна на международната номер 21, което до известна степен върна очакванията на Корне. Опитната французойка понижи съществено дистанцията в изоставането си, само че в последна сметка фаворитката в срещата не позволи изненада, и записа откриващия сет против името си.

По еднакъв метод започва и втората част. Халеп и Корне си размениха по един пробив първоначално, преди някогашната лидерка в ранглистата да откри надзор върху протичащото се на корта. С безапелационната си игра румънката загуби единствено точка в идващите три гейма, с цел да поведе с 5:2. Както и в предходния сет, някогашната шампионка не беше задоволително безапелационна, сервирайки за мача, и французойката понижи пасива си. Халеп обаче бързо се отърси от слабото си подаване и напълно скоро доближи до три мачбола, официализирайки крайната си победа още от първи опит.

A fine way to finish
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР