Симона Дянкова, състезател по художествена гимнастика на Чар-ДКС, стана Спортист

...
Симона Дянкова, състезател по художествена гимнастика на Чар-ДКС, стана Спортист
Коментари Харесай

Симона Дянкова стана Спортист на Варна за 2021 година 


Симона Дянкова, играч по художествена гимнастика на Чар-ДКС, стана Спортист №1 на Варна за 2021 година. Тя бе определена посредством анкетата на спортните публицисти в морската столица. Дянкова е част от националния тим на България по художествена гимнастика, който завоюва златото на олимпиадата в Токио. В другите си участия през годината тя има извоювани 12 златни медала и 4 сребърни.

Призът бе връчен нощес на специфична гала в Юнашкия салон от кмета Иван Портних – на майката на Симона Дянкова – Ани, защото гимнастичката и нейната треньорка Филипа Филипова не съумяха да участват на церемонията.

Награди на номинираните връчиха и Кристиан Димитров, шеф на дирекция „Спорт“, Бончо Бонев – изпълнителен шеф на Общо събрание на колегиите „Черно море “ и Иван Иванов, член на УС на Общо събрание на колегиите „Спартак “.

„Гордеем се с достиженията на всички спортисти, които и през 2021 година направиха по този начин, че името Варна да бъде произнасяно с горделивост и почитание по целия свят! Ценим и почитаме Вашия труд и труда на Вашите треньори! Желая на всички доста здраве, сила и нови победи! Нека 2022 година ни донесе още доста триумфи и мотиви за наслада! “, съобщи кметът Иван Портних.

Присъдена бе и първата специфична премия „Юнакъ “ за достижения в региона на спорта на Керан Михалев посмъртно.

Подгласници на Дянкова в анкетата по азбучен ред са Антъни Иванов (плуване, ПСК Черно море), Дениъл Нанков (плуване, ПСК Черно море), Калина Николаева (плуване, Черно море), Борис Начев, (волейбол, Черно море БАСК), Далия Петкова (артистично плуване Аква Спорт), Еркан Низам (лека атлетика, Семеен кодекс Евър), Пьотр Нестеров, (тенис, Черно море Елит), Станислав Станков (лека атлетика, Супер спорт), Христо Христов (кикбокс, Боил), Христо Христов (вдигане на тежести, Титан).

В груповите спортове за тим на годината бе определен МФК Спартак (плажен футбол), а в груповите – ПСК Черно море (плуване).

Наградата „Спортен дух“ е за състезателя по канадска битка Николай Дамянов. Призът за най-хубав ветерен е за лекоатлета Йордан Генов. Състезателят по тенис на маса на Комфорт Мирослав Шмидт получи наградата „Младо дарование“.

Годишната гала “Спортист на Варна“ е некомерсиална самодейност, която има за цел да подтиква варненските спортисти, тимове, треньори и ръководители, за реализирани високи спортни триумфи през съответната година.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР