Симоан Халеп бе много щастлива след убедителната си победа над

...
Симоан Халеп бе много щастлива след убедителната си победа над
Коментари Харесай

Симона Халеп: Връщам се към най-добрата си форма


Симоан Халеп бе доста щастлива след безапелационната си победа над Петра Мартич на четвъртфиналите в Индиън Уелс. Румънката изигра най-силния си мач от началото на сезона и разгроми 79-ата в света с 6-1, 6-1 за едвам 53 минути.

Двукратната шампионка от Големия шлем беше безгрешна при възможностите си за пробив, реализирайки пет от пет, до момента в който в това време отрази и трите брейкпойнта на Мартич. В добавка на това Халеп позволи единствено една двойна неточност и завоюва 82% от точките си на първи сервис (27/33).

„Мисля, че това беше най-силният ми мач от началото на сезона. През цялото време се усещах ужасно. Бях уверена и играх доста нападателно. Направих по допустимо най-хубавия метод всичко, което се изискваше от мен“ – разяснява Халеп на конференцията след дуела.

„Това показване ми дава доста убеденост и затвърждава убеждението ми, че към момента съм способна да играя на най-високо равнище. Както знаете, предходната година беше доста сложна за мен. Да съм тук и да играя толкоз добре значи в действителност доста. През последните няколко дни усещам, че последователно се връщам към най-хубавата си форма от последните години. Ще извлека позитивите от този мач и идващия път ще изляза на корта още по-уверена“ – добави някогашната №1.

Халеп несъмнено ще има потребност от убеденост преди идващия си конфликт в Калифорния. Нейна съперничка на полуфинала ще бъде третата в схемата Ига Швьонтек, която на четвъртфинала даде единствено един гейм на Медисън Кийс и също победи за по-малко от час.

„Срещу Ига ме чака доста, доста сложен мач, защото сега тя играе може би най-хубавия тенис в живота си. Намира се в прелестна форма, тъй че сигурно ще би трябвало да съм подготвена за борба. Самият факт, че съм на полуфинал обаче демонстрира, че аз също съм на нужното равнище. Не чувствам никакво напрежение. Просто ще дам всичко от себе си и ще се любувам на играта“ – приключи шампионката на Уимбълдън за 2019 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР