Симитли. Чрез политиките, които реализираме, и увеличението на заплатите успяхме

...
Симитли. Чрез политиките, които реализираме, и увеличението на заплатите успяхме
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Симитли: Чрез политиките, които реализираме, и увеличението на заплатите успяхме да направим учителската професия по-атрактивна за младите

Симитли. Чрез политиките, които осъществяваме, и нарастването на заплатите успяхме да създадем учителската специалност по-атрактивна за младите. Това сподели в Симитли зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той изясни, че изключително за дребните общини всичко това е било доста значимо, защото на доста места до момента са преподавали най-вече по-възрастни хора.
Цветанов разяснява, че Община Симитли се развива доста добре през последните години, а доизграждането на автомагистрала „ Струма “ ще спомогне за развиването на бизнеса и стопанската система в града и района. „ Освен това ще понижим броя на пътнотранспортните катастрофи и нездравословните излъчвания. За да има развиване в дадена община, би трябвало да се построи добра бизнес среда, а автомагистралата ще спомогне за това “, акцентира Цветанов. Той даде висока оценка за народния представител от Симитли Стефан Апостолов и кмета на града Апостол Апостолов, като сподели, че тяхната работа демонстрира, че когато има разговор и връзка, проблемите могат да бъдат решени.
Цветанов разяснява, че е доста значимо политическите партии в страната да работят дружно по тематиките, които касаят националните ползи. „ Омразата в политиката не води до триумф. Трябва да има рационално говорене и разискване на хрумвания, с цел да може да решаваме всички значими въпроси “, добави Цветанов. С актива на Политическа партия ГЕРБ – Симитли, общинското управление, кметове на селата в общината, някои от които са членове на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, както и с жители, бяха дискутирани и други настоящи тематики, измежду които - стабилността на страната, икономическия напредък и сполучливите политики, осъществени по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС).
Кметът на Симитли Апостол Апостолов благодари на Цветан Цветанов за визитата и сподели, че Общината е образец за това по какъв начин би трябвало да се работи в единение. За образец той уточни, че в Общински съвет – Симитли, съветниците гласоподават единомислещо за развиването на града и дребните обитаеми места. Апостолов означи, че за Община Симитли европейската взаимност е доста значима, защото все още тя има извоювани 6 плана по линия на Европейски Съюз, три от които са по Оперативна стратегия „ Развитие на селските региони “. Кметът на Симитли добави, че автомагистрала „ Струма “ в действителност е доста значима, а най-хубавата вест за общината е, че по линия на трасето ще бъде реновиран мостът в Симитли, а също така ще бъде усъвършенстван и пътят Симитли – Брежани – Мечкул – Сенокос – Стара Кресна и Кресна. Апостолов сложи и въпроса, че би трябвало да се намерения за възнагражденията в общинската администрация.
От своя страна депутатът Стефан Апостолов сподели, че поредно осъществя поетите задължения към обществеността, като подарява и част от заплатата си за двойки с репродуктивни проблеми. Той добави, че също по този начин от понеделник ще стартира ремонт на детската градина в Черниче.
Областният координатор на Политическа партия ГЕРБ за Благоевград и депутат Даниела Савеклиева показа новото общинско управление на партията в Симитли, с ръководител Лилияна Айкова.
В Симитли дружно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Стефан Апостолов и доктор Емил Тончев.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР