Симфония №8 на Густав Малер ще прозвучи на 27 юни

...
Симфония №8 на Густав Малер ще прозвучи на 27 юни
Коментари Харесай

След повече от 25 години Малеровата “симфония на хилядата ще звучи в НДК

Симфония №8 на Густав Малер ще прозвучи на 27 юни в Зала 1 на НДК. Музикалното произведение е основано за оркестър, хор и солисти, и по тази причина е наричано “симфония на хилядата ”.
Осмата симфония на Малер е в Топ 10 на най-великите симфонии в класацията, направена от BBC, само че заради големия мащаб и участници в България не се извършва постоянно. (За финален път в София е звучала през 1991 г.).

В края на този месец в осъществяването на инструменталната част ще се включат 140 филхармоници. Внушително ще е наличието на вокални сформира – 100 деца, 150 артисти разбъркан хор и 8 солиста. В продукцията вземат участие Националният филхармоничен хор „ Светослав Обретенов ” и детският филхармоничен хор с диригент Славил Димитров, Детският радиохор и смесеният хор на БНР.

Специално място в осъществяването имат 8 солисти от Австрия – Бианка Кох, Елизабет Пратчер, Колет Бушел – сопрани, Валтрауд Винзауер и Лаура Оливия Шпенгел – алти, Максимилиан декор Лютгендорф – тенор, Томас Вайнхапел – баритон, Андреас Йозеф Матерсбергер – бас.

С диригентската палка ще забележим Емил Табаков .

С маестрото беседва Катя Василева. Чуйте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР