Симфония на моретата пое на пътешествие от френския град Сен-Назер

...
Симфония на моретата пое на пътешествие от френския град Сен-Назер
Коментари Харесай

Най-големият в света круизен кораб пое на първия си курс...

" Симфония на моретата " пое на странствуване от френския град Сен-Назер до Испания

Най-големият круизен транспортен съд в света " Симфония на моретата ", издигнат в корабостроителницата STX France в западния френски град Сен-Назер, тази заран подвигна котва пред събралото се за събитието голям брой, с цел да отплава на първия си курс към испанския град Малага, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Дарик Нюз.
   

Корабът, който е на стойност към 1 милиарда евро, е дълъг 362 м и необятен 66 м. Той може да поеме над 8000 души, в това число 2200 души екипаж.

С няколко метра и няколко спомагателни каюти, той лишава шампионата от своя брат близнак - кораба " Хармония на моретата ", който френският корабостроител съобщи през май 2016 година на същия корабособственик Роял карибиън крузис.

   В първия си сезон на вода " Симфония на моретата " ще прави круизи в Средиземно море, а през есента ще дойде в непрекъснатото си пристанище в Маями, Съединени американски щати.

" Симфония на моретата " е истински плаващ град, с заведения за хранене и места за развлечения на повърхност над 66 000 кв.м. Той си има даже личен Сентръл парк като в Ню Йорк с 12 000 растителни типа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР