Симфониета-Враца посреща именити солисти и диригент в юбилейния концерт от

...
Симфониета-Враца посреща именити солисти и диригент в юбилейния концерт от
Коментари Харесай

Проф.Филип Павлов: Музиката е откровение на душата

Симфониета-Враца посреща именити солисти и диригент в юбилейния концерт от цикъла „ Българският инструментален концерт “, отдаден на композитора, пианист и педагог-проф. Филип Павлов.

Специално за събитието във Враца към този момент репетират именити солисти, мечтани посетители на доста подиуми у нас и в чужбина:

Атанас Кръстев (виолончело), Вълчан Вълчанов (обой), Мартин Павлов (флейта). Ще имаме удоволствието да ги чуемзаедно със Симфониета-Враца под диригентската палка на Константин Илиевски, основен диригент на Симфоничния оркестър на БНР.



В програмата на31 март от 19.00ч.са включени: Ф. Павлов – Концерт за флейта и струнен оркeстър, Capriccio – concerto за обой и оркестър, Концерт за виолончело и оркeстър.

В прикачения звуков файл за слушателите на Дарик проф. Павлов описа за първитеси стъпки като пианист във Враца, когато диригент на симфоничния оркестър е била популярната първа жена-диригент у нас - Радосвета Бояджиева, за преподавателската си работа, музиката и творбите за деца.

От изявлението с него ще научите какъв брой доста значи преподавателската работа със студентите му, за това по какъв начин гледа на света към момента с очите на дете и какъв брой доста надарени музиканти ражада България и ги изпраща по света.

Проф. Павлов разяснява още, че България нееднократно е била в сложна обстановка, само че с помощта на мъдростта на българите, постоянно е успявала да преобърне нещата. Знаете ли, че известната фраза на Дан Колов може да се продължи по нов метод, с усмивка споделя Павлов: " Храната прави битката, а създателя - творбата ", иоще доста забавни и занимателни истории от неговите книги, ще научите от това изявление.

Пожелаваме на юбиляра да резервира възприятието си комизъм искрящо, да слушаме неговите произведения в концертните зали и още доста нови срещи на музикалния подиум.

Концертът, отдаден на креативната активност на проф. Филип Павлов е плануван за на следващия ден - 31 март, 19 ч. в Градската концертна зала на Враца.



Конце
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР