Симфоничният оркестър в Разград бе спасен с министерско постановление, съобщиха

...
Симфоничният оркестър в Разград бе спасен с министерско постановление, съобщиха
Коментари Харесай

Кабинетът спаси Симфоничния оркестър на Разград

Симфоничният оркестър в Разград бе избавен с министерско разпореждане, оповестиха от Министерство на културата.

Правителството утвърди Постановление за изменение на Постановление на Министерски съвет № 45 от 2014 година за активността на държавни културни институти. С признатия нормативен акт се поправя несъответствието сред наименованието " Театрално-музикален център " - Разград и неговия действителен предмет на активност.

Името на държавния културен институт се трансформира от " Театрално-музикален център “ - Разград в " Театрално-музикален и филхармоничен център - Разград ".

Приетото разпореждане, което бе препоръчано от Министерството на културата, разделя стандартите за финансиране на оркестъра от тези на театралните структури в културния институт. По този метод се взема решение казусът с финансирането на симфоничния оркестър в Разград.

С тревожните условия към застрашения оркестър министърът на културата Найден Тодоров бе осведомен още при встъпването си в служба. Имаше действителна заплаха един от най-старите оркестри в България да спре да съществува. Сега – с приемането на Постановлението на Министерския съвет – неговото обикновено действие в интерес на културните обичаи и живот в района е обезпечено.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР