Симеон Сакскобургготски и Росен Плевнелиев са част от имената, които

...
Симеон Сакскобургготски и Росен Плевнелиев са част от имената, които
Коментари Харесай

Вижте кой ще влиза в новосъздадения борд по председателството ни на Съвета на ЕС

Симеон Сакскобургготски и Росен Плевнелиев са част от имената, които влизат в новосъздадения ръб по председателството ни на Съвета на Европейски Съюз. Това разгласи отрасловият министър Лиляна Павлова по време на конференция, отбелязваща 10-годишнината от участието на България в Евросъюза.
 
„ Премиерът Бойко Борисов сътвори Висш съвещателен политически съвет с поддръжката на европейски политици, с които да работим за налагането на целите ни и те да бъдат посланици на Българското председателство “, уточни Павлова.
 
Българското председателство ще бъде публично намерено с гала в Народния спектакъл в София на 4 януари 2018 година. В момента към момента се прецизират елементи по програмата за шестмесечното председателство, която ще е подготвена в окончателния си вид през декември. До ноември предстоят публични разисквания в Народното събрание и с неправителствени организации по програмата на председателството.
 
" Министър-председателят предложения и сътвори Висш политически съвещателен ръб или съвет с поддръжката на значими за България политици, с които да работим за налагането на целите и тяхната реализация, а също да разчитаме те да бъдат посланици на българското председателство. Без тяхната поддръжка няма да можем да сложим в общия дневен ред част от тематиките, които желаеме ", уточни Павлова.
 
Тя сподели и кои са членовете на новосъздадения ръб: Ханс Герт Пьотеринг, Херман Ван Ромпой, Симеон Сакскобургготски, Жан Давид Леви, Ервин Прьол и Росен Плевнелиев.
 
През октомври следва и първата им среща, на която да се направи спор по тематиките, целите и политиките, с цел да се направи проект.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР