Симеон Николов прикова сериозно вниманието към себе си с дебюта

...
Симеон Николов прикова сериозно вниманието към себе си с дебюта
Коментари Харесай

Симеон Николов: Заслужавам да бъда извикан при мъжете и догодина

Симеон Николов прикова съществено вниманието към себе си с дебюта за мъжкия народен тим на България. Това се случи по време на олимпийския квалификационен шампионат в Сиан, Китай.

Разпределителят на Левски стана най-младият играч, обличал екипа на мъжете със своите 16 години. Той получи късмет от селекционера Пламен Константинов още в първия мач против домакина Китай.

При завръщането на тима на родна земя Мони, който е един от синовете на легендата Владимир Николов, даде изявление пред медиите, в което показа своите страсти от присъединяване си за отбора.

Какво е възприятието да дебютираш с фланелката на мъжкия народен тим и удовлетворен ли си от твоето показване?

Чувството да играеш на най-високото равнище за България е неповторимо! Да играеш и с хора, които са били на най-най-високото равнище. Гордея се със себе си! Мисля, че като за дебют и за моите години демонстрирах едно положително равнище, което знам, че всяка година може да става все по-високо и високо. Така че – веселя се за моето показване.

Изглеждаше като човек, който има едно извънредно положително равнище на душeвност, нищо не можеше да те разконцентрира. Така ли е в действителност или слагаш една маска по време на мачове?

Може би от гена на татко ми, само че в никакъв случай не съм се тормозил, когато играя волейбол. Аз мисля, че в случай че се притесняваш – това значи, че не си сигурен в себе си. Докато играя волейбол при мен е тъкмо противоположното – аз съм най-сигурен в себе си. Още от дребен постоянно съм знаел какво би трябвало да върша и множеството пъти съм го правил.

Много бързо брат ти застана в профил, а ти стартира да даваш изявленията. Как ти въздейства този интерес към теб?

Не е най-важното кой от двамата ни дава изявление. Радвам се, че българският волейбол получава повече и повече известност. Със сигурност до момента в който играя и по-късно не мисля за медиите. Това е просто един бонус за българския волейбол.

Играеш при подрастващите в националните тимове, само че по какъв начин можеш да определиш атмосферата при мъжете? Колко по-различно е?

Голямата разлика е, че на подрастващи душeвността е най-важна. Тъй като там волейболната игра не е толкоз значима, колкото душeвността. Трябва да си убеден в себе си. Голямата разлика при мъжете е, че механически извършват нещата – на 99 % както им е казано от треньора. При подрастващите – стараем се, както и аз да слушаме какво споделя треньорът, само че не всеки път се получава и по тази причина би трябвало да го компенсираме със здрава душeвност.

Как ти повлиява, когато при таймаут Пламен Константинов ти споделя: " това не е ученическо състезание, би трябвало да започнеш да играеш по различен метод "?

Прав беше. Направих няколко глупави неточности, които на такова равнище не могат да се простят. Разбирам го изцяло и се веселя, че е прям с мен и ме подлага на критика, с цел да ми помогне. Не го одобрявам толкоз персонално, а да го одобрявам, с цел да трансформира играта ми, тъй като действително той е треньор и желае да победи.

Получи ли оценка от татко си за представянето си в Китай?

Получих и беше положителна. Преди да вляза първия мач против Китай, персонално аз, нямах никакви упования, какво ще стане и дали ще съумея да привикна с равнището, дали ще мога да оказа помощ на тима. Влязох самоуверено и дадох всичко от себе си. Хареса ми!

Очакваш ли да получиш още повиквателни за мъжкия тим и през идната година?

Да. Мисля, че имам равнището и всяка година ще ставам все по-добър. Мисля, че заслужавам да бъда извикан и следващата година.

Това публично отдръпване на Цветан Соколов по какъв начин ще повлияе на тима? Той сподели, че би трябвало да се даде път на младите, от които ти си част.

Това е персонално негово решение. Ние като един тим и нация можем единствено да го поддържаме, каквото и да прави той. Щом по този начин е решил, значи е приказвал с треньор и федерация, и е по-добре за България и за него.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР