„Симекс” ЕООД, гр. Криводол, ще добива неметални полезни изкопаеми -

...
„Симекс” ЕООД, гр. Криводол, ще добива неметални полезни изкопаеми -
Коментари Харесай

„Симекс“ ЕООД ще добива глауконитова суровина от находище „Дълбоки дол“


„ Симекс” ЕООД, гр. Криводол, ще добива неметални потребни изкопаеми - глауконитова суровина, от находище „ Дълбоки дол “, сектори „ Мишовец “ и „ Синия бряг “, ситуирано в землището на с. Буковец, област Враца. Това е регламентирано в днешното решение на Министерския съвет, с което сдружението е несъмнено за концесионер на находището. Концесията се дава за период от 35 години, като през този интервал концесионерът ще вложи 400 хиляди лева за добива, оповестиха от пресцентъра на държавното управление.

Очакваните концесионни заплащания за целия интервал са над 826 хиляди лева По закон те постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местоположение на концесионната повърхност - в тази ситуация това е Бяла Слатина. Глауконитовата суровина намира приложение в земеделието, енергетиката, нефтохимическата индустрия, медицината, козметиката и други. С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в период до шест месеца да организира договаряния и да подписа контракт за концесия със „ Симекс “ ЕООД, гр. Криводол.

Правителството одобри също по този начин решение, с което приема предлагането, отправено от концесионера „ Минерална вода – Ком “ ЕАД, за изменение на концесионния контракт, подписан на 10 юни 2005 година за рандеман на минерална вода - изключителна държавна благосъстоятелност, разкрита от сондаж № 1 на находище „ Бързия “, с. Бързия, община Берковица, област Монтана. С изменението се удължава срокът на концесията до 35 години, считано от датата на влизане в действие на концесионния контракт - 8 декември 2005 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР