SIM картата, която е неделима част от началото на ерата

...
SIM картата, която е неделима част от началото на ерата
Коментари Харесай

Скоро SIM-карата може да изчезне

SIM картата, която е неделима част от началото на ерата на мобилните телефони, е на път да изчезне като такава и да се слее с процесора.

Наскоро софтуерните колоси Vodafone, Qualcomm и Тhales демонстрираха за първи път по какъв начин това е допустимо, употребявайки модифициран Samsung Galaxy Z Flip 3, при който така наречен iSIM е част от самия чипсет на устройството. 

iSIM технологията се разграничава от познатата ни към този момент eSIM по това, че първата не се нуждае от наличието на спомагателни чипове и се трансформира в самобитна функционалност на самия чип. 
 Снимка 561136
Източник: Qualcomm

В случая за демонстрацията е употребен Z Flip 3 със Snapdradon 888 5G, само че iSIM би могла да се приложи и при други чипсетове. 

С тази технология производителите на съставни елементи и мобилни джаджи могат да освободят в допълнение място в устройствата си и по този метод да заложат на по-компактен дизайн или по-висока продуктивност. 

Идеята е в някакъв миг iSIM да е част от IoT устройствата, таблетите, преносимите компютри и други артикули.
 Снимка 561134
Източник: iStock

Така връзката сред устройствата и доставчиците на мобилни услуги ще стане още по-пряка и ще разреши доставянето на нови и по-богати услуги от страна на операторите.

Засега обаче не е ясно по кое време можем да чакаме iSIM да навлезе в всеобщия пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР