Силвия Рашкова на първо място е ентусиаст. Човек, който обича

...
Силвия Рашкова на първо място е ентусиаст. Човек, който обича
Коментари Харесай

Силвия Рашкова - художник-пирограф, който не се страхува да се гмурне в дълбините на живота

Силвия Рашкова преди всичко е запалянко. Човек, който обича да обича всичко, което прави. Тя е инструктор по свободно гмуркане и художник-пирограф.

" През годините съм схванала, че методът да правиш в действителност качествено нещата, с които се занимаваш, е да избереш да правиш това, което обичаш. Колкото повече вършим неща, които не желаеме и нямаме предпочитание, това води до повече проблеми - здравословни или прочувствени, които въздействат на нас и на целия ни живот ", сподели Силвия Рашкова пред камерата на " Фокус " .

С пирография стартира да се занимава преди 4 години, а от дребна обича да твори.

" Причината да стартира да се занимавам с нея е доста забавна. Исках да имам най-малко две здрави чаши за вино у дома, тъй като ги чупих непрекъснато, и взех решение, че ще си направя подложка за вино за стена. Измайсторих я, само че ми стоеше доста празна, по този начин в действителност се озовах с първия си пирограф в ръка ", описа Силвия.

Сподели, че е много деен човек в всекидневието си и вследствие на това има потребност от време на време да се откъсне.

" За мен методът да си умря е да се изолирам от света и това се случва, когато се концентрирам в мой артистичен план. В случая с пирографията има още няколко условия, които са значими, тъй като самата тя е работа с дърво. Когато горим дървото, работим с естествени материали, което ни кара да се усещаме добре, тъй като в последна сметка сме основани от природата. При горенето на дървото се излъчва характерна миризма, която малко или доста свързваме с наши детски мемоари - камина, горене на дърва, огън. Това съвсем постоянно е позитивна и успокояваща асоциация ", сподели още тя.

Силвия има опит и с паник офанзивите. Тя показа, че с тях са познайници от преди 6-7 години. При нея те се отключват вследвие на доста мощен стрес - чисто прочувствено и физически, неща, с които не е съумяла да се оправи.

" Проблемът е, че доста хора или не осъзнават, че има паник офанзиви или се тормозят да приказват за това. Хората нормално споделят: " Стегни се, нищо ти няма ". Обикновено, когато се случи, хората получват доста мощно сърцетуптене и споделят, че не могат да дишат и им се замайва главата. Те не знаят какво да вършат в такава обстановка и не знаят, че замайването се получава от несъразмерното дишане. С паник офанзивите можем да се борим, само че първо би трябвало да открием какво ги предизвиква. Когато намерим да вършим нещо хубаво в живота си, ние обезвреждаме напрежението в всекидневието си и надлежно шансът за паник офанзиви е по-малък ", описа тя.

Справянето с паник офанзивите за нея е пристигнало с съществена смяна на живота, когато е премахнала от него всичко, което ѝ е пречило и натоварвало. " С премахването на отрицателните неща от живота ни и с изливането от зоната ни на комфорт, ни се случват в действителност хубавите неща ", добави Силвия.

На финала на нашия диалог тя показа, че бъдещето е доста непредсказуемо и е хубаво да имаме проекти, желания и фантазии, тъй като това ни кара да вървим напред, само че в последна сметка нямаме никаква концепция какво ще ни даде животът.

Вижте повече във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР