Силвия Аздреева, която покори два осемхилядника в рамките на 27

...
Силвия Аздреева, която покори два осемхилядника в рамките на 27
Коментари Харесай

Петрич посрещна покорителката на Еверест и Лхотце Силвия Аздреева

Силвия Аздреева, която покори два осемхилядника в границите на 27 часа, се върна в родния Петрич. Там я очакваше повече от прочувствено посрещане - голям брой деца, съграждани и специфична изненада по концепция на Община Петрич - учителките на Силвия от детската градина, главното учебно заведение и гимназията и шефове на образователните заведения, от които стартира пътят ѝ към Еверест. Малки дечица даже направиха самобитна възстановка на дните на дребната Силвия в градината, рисуваха върхове, а по-късно ѝ подариха рисунките, предава sportal.bg.

Силвия Аздреева се трансформира във втората българска жена, изкачила Покрива на света, и първият българин, стигнал поредно Еверест и Лхотце - за 1 ден, 3 часа и 45 минути.

" Не заплаках, когато кацнах в България, само че в моя Петрич това се случи. Благодаря ви за топлото посрещане, за поддръжката и силата, която ми давате. Винаги ще бъда с Петрич ", бяха първите думи на Силвия Аздреева, която беше посрещната с голямо неспокойствие, наслада и горделивост.

От името на кмета Димитър Бръчков заместник-кметът Борислав Коларов поздрави алпинистката и ѝ връчи Почетния знак на Петрич.

" Ти, Силвия, сподели по най-невероятния метод борбения дух на петричани, избра сложния път, само че не се върна нито крачка. И съумя! Бъди образец и с обичта, която носиш в сърцето си към родния Петрич, който е един от дребното градове в света, чието знаме доближи и се развя на 8 848 метра височина. Благодарим ти! Горди сме! ", сподели заместник-кметът Борислав Коларов.

Последва най-емоционалната част по време на посрещането на Силвия в постройката на общината - срещите с децата и с нейните учители и шефове на ДГ " Здравец ", IV ОУ " Христо Смирненски " и ПГИТ " Проф. доктор Асен Златаров ". Силвия Аздреева получи и почетния знак на професионалната гимназия по стопанска система и туризъм, която е приключила. От колектива на главното си учебно заведение получи написано с любов за огромния героизъм стихче, а от детската градина рисунки на планина Беласица, точно на Мусала и Еверест.

Пътят на Силвия Аздреева до най-високата точка на планетата и до връх Лхотце беше онагледен със снимков материал на видеостена. Тя бе публично поздравена и от Българската федерация по катерене и алпинизъм. Над един час тя даваше подписи на дребни и огромни от родния си град и им отговаряше на въпроси за неповторимото си достижение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР