Силвиу се присъединява към eMAG Румъния през 2016 г. с

...
Коментари Харесай

Винаги се подготвяме за бъдещето

Силвиу се причислява към eMAG Румъния през 2016 година с професионален опит както в телекомуникационната, по този начин и в електроника-ИТ промишленостите. Амбициозен и целеустремен, той има вяра, че бизнесът се нуждае от непрекъснати вложения, с цел да реализира резистентен напредък и лидерска позиция. Неговите познания и умения за коучинг, водачество и ръководство на екипи също му оказват помощ да развие страховит екип от експерти. Завършил е ускорена стратегия по мениджмънт в Yale School of Management. Какво промени пандемията във вашата компания и в бранша, в който работите? Коя беше най-голямата компликация и по какъв начин я преодоляхте?
В случая на електронната търговия пандемията подейства като катализатор за цифрова промяна, водеща до интензивен напредък - както на пазара, по този начин и на фирмите в бранша. Най-важното за нас беше, че бяхме готови да отговорим на нарасналото търсене и да поддържаме високо равнище на услугите. В началото на предходната година стана ясно, че не е задоволително просто да имаш онлайн канал за продажби, защото се появиха провокации като обезпечаване на стоковата наличност и доставките, до момента в който доста граници бяха затворени и сигурността стана от първостепенно значение. Именно тук значима роля имаха нашите опит и експертиза - вследствие на дългогодишно обмисляне за резистентен напредък и като водеща компания за електронната търговия в района бяхме добре готови да спазим уговорките към нашите клиенти, сътрудници и чиновници. Имаме подготвени процедури за сходни сюжети и следяхме от близко развиването на обстановката, тъй че действахме бързо и дейно, прилагайки нужните ограничения, когато и както беше нужно.
Кои от измененията, наложени поради пандемията, ще запазите и за какво?Що се отнася до модела на компанията, той не се промени - продължаваме със същата конструкция и същата тактика за основаване благодарение на технологиите на добавена стойност за нашите клиенти и сътрудници. И преди пандемията това беше наш главен фокус, а предходната година беше удостоверение, че вършим добра работа, като постоянно се приготвяме за бъдещето, насочени сме напълно към потребностите на клиентите и сме подготвени да ускоряваме растежа си по резистентен метод. В нашия бранш измененията, наложени поради пандемията, които ще се запазят, са най-много свързани с потребителското държание: съгласно последните изследвания 64% от европейците споделят, че предходната година са пазарували онлайн, а 89% от тях декларират, че ще продължат да употребяват този канал даже още повече след привършване на пандемията. (Според изследване на DS Smith - Transforming e-commerce.) Заедно с това налице е забележителен растеж на прекосяването към мобилни устройства, увеличение на картовите заплащания и условия да създадем потребителското преживяване допустимо най-персонализирано и комфортно - от представянето на продукта и поръчката му до неговата доставка. Свидетели сме и на ускоряване в развиването на така наречен омниканален метод, водещ до още по-широко разбиране на електронната търговия.
Заедно с професионален отговор на тези промени ще запазим още нещо на групово равнище - гъвкавия метод към нашите чиновници и мястото, откъдето те избират да работят - от у дома или от офиса.
Корона рецесията оказа ли въздействие върху капиталовите проекти на компанията и в случай че да - по какъв начин?Бяхме подготвени да отговорим на провокациите, само че това, несъмнено, изискваше вложения - както изключителни, по този начин и планувани. В началото на пандемията инвестирахме в стратегии за работа от вкъщи, както и в ограничения за сигурност за нашите чиновници на първа линия. Също по този начин се включихме интензивно в битката против пандемията - в тясно съдействие с управляващите и разнообразни организации. В България подкрепихме напъните на Червения кръст, инициирахме и стратегия за директни дарения за лечебни заведения и общини. Не на последно място, разработихме и потребителски услуги, приспособени към новия подтекст. К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници Продължаваме и с вложенията в растежа на компанията - това е основен детайл от нашата тактика, с фокус върху технологиите, логистиката, интернационалното развиване, устойчивостта и Marketplace търговците. Бизнесът ни се движи от нашите чиновници и ние не стопираме да влагаме в тях. Усъвършенстването е непрекъснато - за всички 7500 души в групата на eMAG - и през идващите 3 години планираме да влагаме 10 милиона евро в развиване на личния състав на групово равнище. Що се отнася до технологиите, желанията ни са да вложим 100 милиона евро на равнище група в системи с изкуствен интелект, механизми за обогатяване на продуктовата гама и възстановяване на нашата инфраструктура за доставки и заплащания. Например, с цел да продължи да поддържа растежа на Marketplace платформите си в другите страни, през идващите три години eMAG ще влага над 50 милиона евро в технологии, развиване на интернационалните пазари и човешки запаси.
Не на последно място, продължаваме със стратегическата си цел за вложения в разнообразни перспективни начинания и реформаторски хрумвания - търсим сходни инициативи и ги поддържаме, с цел да ги развием и прибавим към сполучливия си бизнес.
Българският Marketplace на eMAG беше вторият след румънския - какви са достиженията на платформата и проектите ви за нея?През шестата година от стартирането си в България екосистемата на eMAG Marketplace наброява над 4800 търговци, които оферират повече от един милион дейни продукта, като желанията ни са броят им да доближи 6000 до края на годината. Само през последната година трафикът на българския eMAG Marketplace е повишен с 47%, с осъществени над 1.3 милиона поръчки. В допълнение към продажби в страната, сътрудниците ни могат да се развиват и на интернационално равнище - без спомагателни разноски и управлявайки бизнеса си от една платформа. Те имат опция да оферират продуктите си непосредствено на eMAG Marketplace Румъния и Унгария или да получат безвъзмезден достъп до неповторимата цифрова платформа IMN (International Marketplace Network), която им разрешава да излязат на пазарите в Италия, Франция и Германия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР