Силвио Берлускони, човекът, който подари спално бельо с лика си

...
Силвио Берлускони, човекът, който подари спално бельо с лика си
Коментари Харесай

Берлускони пак протяга ръка към властта в Италия

Силвио Берлускони, индивидът, който подари спално долни дрехи с лика си на съветския президент Владимир Путин, политикът, заседнал в десетки корупционни кавги и провел оргии с малолетни проститутки, още веднъж протяга ръка към властта в Италия.

Формално медийният магнат, който беше четири пъти министър председател на страната, няма право да се кандидатира за изборите през тази година - защото е наказан за укриване на налози. През 2013 година той получи присъда, която му не разрешава да заема държавни постове за интервал от 6 години. На пръв взор това значи, че Берлускони не би могъл да взе участие в избори до 2019 година Но не е напълно по този начин.

Италианският министър председател подаде оставка с смешка

Сценариите пред Италия за банкова и политическа рецесия

Джордж Сорос: Италия е слабото място на еврозоната

Реално има метод Берлускони въпреки всичко да вземе властта. Той напълно умерено взе участие в акцията за постоянните парламентарни избори през 2018 година и даже неговата партия „ Форца Италия “ е измежду водещите съгласно социологическите изследвания.

Берлускони може да ни избави. Със сигурност ще гласоподавам за него. Който има задоволително, краде по-малко, в случай че разбирате какво имам поради “, разясняват елементарни италианци. Според други, който и да пристигна на власт, нищо няма да се промени. Така че за какво да не изберат партията на Берлускони?

И до момента в който самият той не може да заеме пост, това не му пречи да уточни собствен любимец, в случай че завоюва изборите. Основен детайл в акцията на милиардера е политиката против бежанците.

Той даде обещание в телевизионно предаване да бъдат екстрадирани 600 000 имигранти , ако неговият алианс, който с изключение на „ Форца Италия “, включва националистите от „ Братя италианци “ и крайнодясната „ Северна лига “, успее да завоюва властта.

Възможният любимец на Берлускони е водачът на „ Северна лига “, Матео Салвини, който съпостави говорителката на Народното събрание със „ секс кукла “, упреква имигрантите в търговия с опиати, изнасилвания, обири и принуждение, и непосредствено разгласи, че Италия се нуждае от „ всеобща чистка - улица по улица, къща по къща, квартал по квартал, с крайни способи, в случай че е неотложно. “

Салвини също е прочут с тесните си връзки с Москва, макар че не може да се похвали като Берлускони, че е персонален другар на Путин.

Алтернативен избор на италианците е лявото придвижване „ 5 звезди “ , основано от комика Бепе Грило, който настояваше за национализация на компании и държавен надзор над медиите. За тези избори той отстъпи водачеството на 31-годишния Луиджи Ди Майо. Последният даде обещание да избави Италия, а също по този начин се опълчва на наложителните имунизации на децата. Все отново „ 5 звезди “ към този момент не желае излизане на страната от Европейския съюз и еврозоната.

Другата опция на алианса на Берлускони е Демократическата партия на проевропейския някогашен министър председател Матео Ренци. Но дясната му политика на бюджетни икономии и корупционните кавги във водената от него политическа мощ отблъскват италианците.

За последните 7 десетилетия Италия е сменила 65 държавни управления . В момента обаче обстановката е невиждана от годините преди Втората международна война насам. Откровено профашитските идеологии набират мощ. Поддръжниците им през последните седмици влизаха в жестоки конфликти със социалисти. И едните и другите желаят да прогонят имигрантите от страната. В началото на февруари член на „ Северна лига “ стреля с револвер „ Глок “ по бежанци в дребното градче Марчета, като рани 6 души, след това направи фашистки привет, преди да се съобщи на полицията.

А Италия е основна страна в Европа, изключително след напускането на Англия. Италианската стопанска система е третата по величина в еврозоната. Дългът на страната възлиза на към 130% от нейния БВП – най-високият по този индикатор във валутния съюз след този на Гърция. Безработицата доближи през януари до 11%. А стопанската система изостава, с плануван растеж от едвам 1,5% за тази година.

L'unico polo che può garantire la maggioranza e un Governo è il centrodestra, siamo noi quattro eroi. Garantiremo all'Italia un futuro di democrazia e libertà, un futuro di benessere. #ForzaItalia #unitisivince #centrodestra pic.twitter.com/WFSf2lpyXV
— Silvio Berlusconi (@berlusconi) March 1, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР