Силвио Берлускони, бившият италиански премиер, който има дългогодишно приятелство с

...
Силвио Берлускони, бившият италиански премиер, който има дългогодишно приятелство с
Коментари Харесай

Берлускони: Путин ми изпрати 20 бутилки водка и мило писмо за рождения ден. Отговорих със същото

Силвио Берлускони, някогашният италиански министър председател, който има дългогодишно другарство с Владимир Путин, беше уловен на аудиозапис да се хвали, че наскоро се е свързал още веднъж с съветския президент и са си разменили дарове от водка, вино и " благи " писма към скорошния рожден ден на италианския политик, предава Асошиейтед прес.

 

Италианската осведомителна организация LaPresse разгласява мнения на 86-годишния италиански политик към неговите десноцентристки депутати от " Форца Италия " по време на среща тази седмица в долната камара на италианския парлмент.

 

" Отново се свързах с президента Путин ", бе чуто да споделя Берлускони. " Той ми изпрати 20 бутилки водка и в действителност благо писмо за рождения ми ден. Отговорих с 20 бутилки Lambrusco (пенливо италианско алено вино) и сходно благо писмо. Поводът беше 86-ият рожден ден на Берлускони на 29 септември, четири дни след като десницата завоюва най-вече гласове на парламентарни избори в Италия.

 

Думите на италианския деец в политиката незабавно заеха първите страници на италианските вестници, до момента в който италианската консервативна коалиция, ръководена от Джорджия Мелони, която персонално ясно поддържа Украйна във войната с Русия, разпределя постовете в кабинета преди публични съвещания тази седмица за сформиране на ново държавно управление. " Форца Италия ", младшият член на обединението, се бори за външното министерство, наред с други министерства.

 

В аудиозаписа Берлускони изглежда отново пази позицията на Москва във войната, казвайки на своите депутати, че съветски публични лица неведнъж са казвали, че Западът е във война с Русия, " тъй като ние даваме на Украйна оръжие и финансиране ".

 

Това не е първият път, когато Берлускони ясно пази Путин. В края на акцията той наподобява оправда нашествието на Русия, като сподели, че Путин е бил заставен да я започне от проруските сепаратисти в региона на Донбас в Източна Украйна.

 

" Войските трябваше да влязат, да стигнат до Киев в границите на една седмица, да сменят държавното управление на (украинския президент Володимир) Зеленски с почтени хора и по-късно да си тръгнат ", сподели Берлускони на на 22 септември. По-късно той съобщи, че думите му били " прекомерно опростени ".

 

Офисът на Берлускони по сходен метод се опита да отхвърли мненията за водката за рождения му ден. В авансово изказване във вторник неговата канцелария настоя, че той не е възобновил връзките си с Путин и че Берлускони е " разказал остаряла история на законодателите за епизод, случил се преди години ".

 

Часове по-късно, откакто аудиозаписът беше пуснат, " Форца Италия " се опита да се дистанцира от мненията.

 

" Позицията на " Форца Италия " и нейният ръководител Силвио Берлускони във връзка с украинския спор и съветските отговорности е известна на всички и е в сходство с позицията на Европа и Съединените щати, препотвърдена на няколко обществени мотива ", се споделя в изказване на партията. " Няма граници на двусмислие, нито в миналото е имало. "

 

Последните мнения на Берлускони евентуално ще усложнят връзките му с Мелони, която се чака да бъде определена за идващия министър председател на Италия. Отношенията сред двамата към този момент се утежниха поради настояването на Берлускони да сложи предан човек в нейния кабинет и поради отхвърли на " Форца Италия "  да гласоподава за нейния претендент за ръководител на Сената.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР