Силви Вартан - една от гранддамите на френската музика и

...
Силви Вартан - една от гранддамите на френската музика и
Коментари Харесай

Силви Вартан пее в зала 1 на НДК тази вечер

Силви Вартан - една от гранддамите на френската музика и от най-успешните международни звезди от български генезис, ще пее довечера в зала 1 на НДК, оповестяват уредниците.

"Спектакълът ще е в три елементи. Първата е с рок, който през 60-те години завладя света, втората - с по-актуални и спокойни песни, а третата ще е респект към Джони Холидей, с който 20 години бяхме сътрудници на сцената и в живота. Той ни напусна скоро и желая да изразя най-хубавите си усеща към него ", сподели Силви Вартан пред кореспонденти.

Тя добави, че постоянно доста се вълнува, когато идва в България и пее пред нашата аудитория, към която се обърна на български език: "Чакам ви с неспокойствие.

Имам прелестни мемоари от нашите срещи, уповавам се, че тази няма да е последната! ".

Силви Вартан израства в България, само че следвоенната конюнктура и лишенията принуждават фамилията й да замине за Франция, когато тя е едвам на седем години. На 17 към този момент записва първата си ария в Париж, като в рамките единствено на две години става една от първите рокпевици и се трансформира в кумир.

Любовта й с именития Джони Холидей е паметна и въпреки че бракът им завършва след 15 години, двамата задълго ще останат "златната двойка " на Франция. Концертът им през 70-те, когато събират за първи път над 200 000 души аудитория, е музикално събитие, а издадените над 1300 песни и продадените над 40 милиона албума са несъмнено доказателство за любовта и признанието на почитателите.

Стремителният триумф на Силви Вартан я събира на една сцена с Жилбер Беко и "Бийтълс ", а самият Шарл Азнавур написа за нея песента La plus belle pour aller danser.

Родната страна остава в сърцето на Силви вечно и по този начин от българската, унгарската, арменската и италианската жила, тя твърди, че най-силно усеща въздействието на Балканите в своята емоционалност. Незабравимо за нея и за почитателите й ще остане първото й завръщане у нас през 1990 година, когато изпява "Я кажи ми, облаче ле бяло ". Тази ария научава от татко си и не я не помни в никакъв случай.

Изключителната сила и омагьосване на Вартан са присъщи освен за театралните й изяви и шестте й кино лентата - певицата е неуморна и отвън сцената. Още след първото си идване у нас основава дружно с брат си асоциацията "Силви Вартан за България ", която оказва помощ на деца в неравностойно състояние и работи по взаимна самодейност с БЧК. Така мечтаната и предстояща щерка тя открива също в България, като осиновява дребната Дарина в края на 90-те, напомнят от екипа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР