Silvergate Capital Corp. (SI) е значима банкова институция на криптопазара.

...
Silvergate Capital Corp. (SI) е значима банкова институция на криптопазара.
Коментари Харесай

Silvergate е една от най-шортваните акции – ето защо

Silvergate Capital Corp. (SI) е значима банкова институция на криптопазара. Неотдавна беше обявено, че 72.50% от акциите ѝ са били шортнати, което я прави втората шортвана акция в Съединени американски щати.

MarketWatch я прави оценка преди всичко, като 73.08% от плаващите акции са шортнати. Отчитането на късите позиции от FINRA е значимо, защото повишаването на интереса към шортване може да демонстрира доверието на вложителите в акциите, само че в тази ситуация на Silvergate това може да значи, че акциите могат да продължат да поевтиняват.

Увеличение на шортовете

Продавачите на къси позиции заемат акции, с цел да ги продадат и се надяват да ги купят назад на по-ниска цена, с цел да приберат разликата. Акциите на Silvergate са се намалили с 87% на годишна база като в края на 2022 година дневният размер на късите позиции се е нараснал.

Банка Silvergate е контролирана от Федералната корпорация за депозитно обезпечаване (FDIC), Федералния запас и Калифорнийския департамент за финансова отбрана и нововъведения.


НЕ ИЗПУСКАЙ:


Тя е предоставяла платежни услуги на най-значимите криптоборси и разчита на платежни релси в действително време посредством мрежата Silvergate Exchange Network (SEN).

Това разрешава търговия от фиат в крипто 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което обичайното банкиране не би могло да предложи. Бизнес моделът на Silvergate зависи от общия размер на криптотърговията.

Проблемите на Silvergate

Освен че държи депозити като други банки, услугата SEN Leverage на Silvergate разрешава на институционалните вложители да вземат заеми с Биткойн като поръчителство. След срутва на борсата FTX Silvergate регистрира чиста загуба от $1 милиард за четвъртото тримесечие на 2022 година и означи забележителен спад на депозитите.

Банката взе заем в размер на $4.3 милиарда от Федералната банка за жилищно кредитиране (FHLB) на Сан Франциско и употребява като поръчителство свои скъпи бумаги, които не престават да се обезценяват. Акциите на SI са се намалили с 10.54% от началото на годината. Moody’s Investors Service намали рейтинга на Silvergate Capital и на банката до „ junk “.



В допълнение към финансовите усложнения, Silvergate Bank е изправена пред правни провокации след групов иск за хипотетично подкрепяне на машинация и нарушавания на фидуциарните отговорности на FTX. Освен това Министерството на правораздаването проверява покупко-продажбите на Silvergate с FTX.

От друга страна, Citadel Securities и BlackRock демонстрираха интерес към Silvergate, като Citadel Securities разкри 5.5% дял в банката, а BlackRock усили каузи си до 7.2%.

Тези вложения могат да оказват помощ на Silvergate да се трансформира в банкова релса за подкрепената от Уолстрийт крипто борса EDX Markets, която Citadel Securities и Charles Schwab оповестиха.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР