Силовото подразделение на италианското министерство на икономиката, разкри мрежа за

...
Силовото подразделение на италианското министерство на икономиката, разкри мрежа за
Коментари Харесай

Разбиха канал за фалшиви сертификати в Италия

Силовото поделение на италианското министерство на стопанската система, разкри мрежа за продажба на коронавирус документи. По информация на организация ANSA, търговията се е осъществявала посредством месинджъра Телеграм, в който имало 10 закрити канала с не по-малко от 1 000 клиента.

Агенцията оповестява, че цената на коронавирус документите с годен QR код варира сред 100 и 130 евро, а заплащането е ставало чрез криптовалута.

В рамките на следствието са осъществени обиски и инспекция на документи и са арестувани четирима обвинени по съмнение в софтуерни измами. Следствените дейности, осъществени под управлението на прокуратурата в Милано, са извършени в 4 италиански области – Венето, Лугирия, Пулия и Сицилия.

От началото на август в Италия се изисква „ зелен “ документ за визити тук-там за отдих, а от септември документът е нужен за пътешестване в превоз за далечни дестинации. От октомври управляващите вкараха условието със документа да може да се върви на работа.

От 6 декември до 15 януари в страната се вкарва „ супер коронавирус документ “, който ще се издава въз основата на информация за имунизация или преболедуване. Той е нужен за визити в местата за отдих, в това число и заведенията за хранене.

Базовият „ зелен “ документ ще се изисква за пътешестване в публичния превоз и за допуск до работното място.

В страната две дози от ваксина против ковид са получили съвсем 85% от популацията на над 12-годишна възраст. С ускорени темпове стартира имунизацията с бустерна доза, с чието слагане е обвързван срокът на деяние на „ зеления “ документ.

В Италия, както и в други страни от Европа, броят на заарзените се усилва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР